притисни ентер »

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи
Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Жителите на Србија пијат годишно 5,54 милиони кутии лекови за смирување, покажуваат податоците на Републичкиот фонд за здравствено осигурување за 2018 година. Дека станавме нација која не може без тие лекови, можеби најдобро е илустрирано со фактот дека минатата година биле пропишани околу 3,2 милиона рецепти на лекови од позитивниот список – бромазепам,

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Жителите на Србија пијат годишно 5,54 милиони кутии лекови за смирување, покажуваат податоците на Републичкиот фонд за здравствено осигурување за 2018 година. Дека станавме нација која не може без тие лекови, можеби најдобро е илустрирано со фактот дека минатата година биле пропишани околу 3,2 милиона рецепти на лекови од позитивниот список – бромазепам,

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Во Србија годишно се трошат 5,5 милиони кутии седативи

Политика Жителите на Србија пијат годишно 5,54 милиони кутии лекови за смирување, покажуваат податоците на Републичкиот фонд за здравствено осигурување за 2018 година. Дека станавме нација која не може без тие лекови, можеби најдобро е илустрирано со фактот дека минатата година биле пропишани околу 3,2 милиона рецепти на лекови од позитивниот список