притисни ентер »

Легендата за највкусниот уличен специјалитет во Берлин
Легендата за највкусниот уличен специјалитет во Берлин

Легендата за највкусниот уличен специјалитет во Берлин

Постојат неверојатно голем број колбаси, поточно преку илјада и петстотини видови, но во Берлин, и жителите и туристите, признаваат само една – каривурст. А овој вид колбаси немаше да постои ако не биле британската окупација по Втората светска бојна и една жена. Каривурст (currywurst) е уличен колбас кој се прави од свинско месо и се сервира mit oder