притисни ентер »

Десерт од тиква, ганаш и авокадо
Десерт од тиква, ганаш и авокадо

Десерт од тиква, ганаш и авокадо

Вкусотијаааа, прекрасно споени вкусови. Како си го замислив десертов така си го подготвив....иииии уживав. Прво во мала касерола ја ставаме слатката павлака да се загрее. Тука го додаваме чоколадото искршено на мали коцки. Промешуваме додека состојките не се изедначат убаво. Од ганашот ставаме 1/3 во метален мал калап. Врз него ги ставаме зрната индиски

Десерт од тиква, ганаш и авокадо

Десерт од тиква, ганаш и авокадо

Вкусотијаааа, прекрасно споени вкусови. Како си го замислив десертов така си го подготвив....иииии уживав. Прво во мала касерола ја ставаме слатката павлака да се загрее. Тука го додаваме чоколадото искршено на мали коцки. Промешуваме додека состојките не се изедначат убаво. Од ганашот ставаме 1/3 во метален мал калап. Врз него ги ставаме зрната индиски