притисни ентер »

Македонија ќе тестира и против Кувајт
Македонија ќе тестира и против Кувајт

Македонија ќе тестира и против Кувајт

Покрај веќе договорените контролни натпревари против Словенија и Црна Гора, како и настапот на „Трофеј Карпати“ во Романија, закажани се уште две контроли за машката репрезентација пред настапот на ЕП. Ривал ќе биде репрезентацијата на Кувајт, a двата натпревари ќе бидат одиграни во Србија на пат кон Романија, па така македонската публика нема да има

Македонија во Белград ќе се тестира со Кувајт

Македонија во Белград ќе се тестира со Кувајт

Македонската машка ракометна репрезентација која ќе настапи на завршницата од Европското првенство на почетокот од јануари идната година ќе се подготвува под палката на селекторот Данило Брестовац со одигрување на повеќе контролни натпревари, наместо само тренинзи. Со ваквиот метод на подготовки Брестовац сака сите играчи во натпреварувачки ритам да

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Македонската ракометна репрезентација во рамките на подготовките за настап на Европското првенство 2020 година ја чека богата програма. Селекторот Данило Брестовац се одлучи за еден поинаков метод, поголем број на пријателски натпревари, помалку тренинзи, краток престој на нашите момци во главниот град, како и комплетирање на националниот тим дури

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Македонската ракометна репрезентација во рамките на подготовките за настап на Европското првенство 2020 година ја чека богата програма. Селекторот Данило Брестовац се одлучи за еден поинаков метод, поголем број на пријателски натпревари, помалку тренинзи, краток престој на нашите момци во главниот град, како и комплетирање на националниот тим дури

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Брестовац закажа нови „контроли“ пред Европското првенство

Македонската ракометна репрезентација во рамките на подготовките за настап на Европското првенство 2020 година ја чека богата програма. Селекторот Данило Брестовац се одлучи за еден поинаков метод, поголем број на пријателски натпревари, помалку тренинзи, краток престој на нашите момци во главниот град, како и комплетирање на националниот тим дури

Седум тест-меча пред настапот на ЕП 2020

Седум тест-меча пред настапот на ЕП 2020

Фото: Маја Јаневска-Илиева Два меча со Кувајт во Белград се додадени на претходно договорените три на турнирот „Трофеј Карпати“ (со Романија, Србија и со Алжир), сите во декември, и двата на подготовките во Словенија, во јануари (со Словенија и со Црна Гора) Селекторот на македонската машка ракометна репрезентација Данило Брестовац додаде уште два