притисни ентер »

Проблемот со аерозагадувањето за кој никој не зборува!
Проблемот со аерозагадувањето за кој никој не зборува!

Проблемот со аерозагадувањето за кој никој не зборува!

Сите знаеме за печките на дрва, фабриките на фосилни горива, горењето гуми и кабли, депониите, но – колку загадуваат возилата? Да преформулирам – колку загадуваат дизел возилата кои возат со изваден или исклучен филтер за пречистување на издувни гасови – ДПФ ( Diesel particulate filter )? Што е ДПФ филтер и колку добро ги филтрира издувните гасови