притисни ентер »

Ќе одговараат ли директорите на АВРМ кривично за трошењето на пари од касата без усул?
Ќе одговараат ли директорите на АВРМ кривично за трошењето на пари од касата без усул?

Ќе одговараат ли директорите на АВРМ кривично за трошењето на пари од касата без усул?

Државниот завод за ревизија во извештајот за 2020 година открил дека во Агенцијата за вработување никој не водел евиденција кој, колку, каде и зошто ги вози службените возила. Се точел бензин, се плаќале патни трошоци и разно разни други давачки од касата на Агенцијата, но никој не контролирал. Но не е скандалозно само ова, туку ревизорите регистрирале