притисни ентер »

Влада Дивљан ќе се чествува вечерва на Синедејс
Влада Дивљан ќе се чествува вечерва на Синедејс

Влада Дивљан ќе се чествува вечерва на Синедејс

Култното име на југословенската музичка сцена Влада Дивљан ќе биде во фокусот на втората вечер на 18. издание на фестивалот на европски филм Синедејс. Од 21 часот, во кино Фросина ќе се прикаже документарниот филм „Небеска тема“, посветен на фронтменот на „Идоли“, кој почина во 2015 година по тешко боледување. Во режија и сценарио на Младен Матичевиќ,

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

„Небеска тема“, музички документарец за Влада Дивљан вечерва на „Синедејс“

„Небеска тема“, музички документарец за Влада Дивљан вечерва на „Синедејс“

На фестивалот „Синедејс“, вечерва со почеток во 21 часот ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Истовремено во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Филм, изложба и концерт за Влада Дивљан на „Синедејс“

Во кино „Фросина“ вечер од 21 часот во рамки на фестивалот „Синедејс“ ќе биде прикажан музичкиот документарец „Небеска тема“ посветен на Влада Дивљан, најпознат како фронтмен на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Влада“, а концерт ќе има белградската група „Звук улице“

Вечерва на „Синедејс“: Филм, изложба и музика за Влада Дивљан

Вечерва на „Синедејс“: Филм, изложба и музика за Влада Дивљан

Втората вечер на фестивалот „Синедејс“ е посветена на Влада Дивљан, фронтменот на српскиот и ексјугословенски рок-бенд „Идоли“. Публиката ќе има можност да гледа музички документарец, изложба и да слуша концерт кои ќе проектираат делови од неговиот живот. Во кино „Фросина“ од 21 часот  ќе биде прикажан документарецот „Небеска тема“, во режија на Младен