притисни ентер »

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто
ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

Северна Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од 2 отсто, а во 2024 од 3 проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. – Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми на 3 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од два отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од два отсто

Северна Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од 2 отсто, а во 2024 од 3 проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. – Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми на 3 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

- Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми на 3 отсто во 2024 година, поради очекуваното глобално економско закрепнување. И покрај натамошното зголемување на минималните плати од април 2023 година, зголемувањето на пензиите и ограничувањата на цените на некои основни производи, побарувачката на домаќинствата

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

реклама Северна Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од 2 отсто, а во 2024 од 3 проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. – Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми

ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЈА ЌЕ ГО ЗАБАВИ РАСТОТ Македонската економија годинава ќе порасне за 2%, предвиде ЕБОР

ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЈА ЌЕ ГО ЗАБАВИ РАСТОТ Македонската економија годинава ќе порасне за 2%, предвиде ЕБОР

Северна Македонија годинава ќе забележи раст на домашниот бруто производ (БДП) од 2%, а во 2024 од 3%, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. „Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2%, пред да се зголеми на 3% во 2024 година, поради

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од два отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од два отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од два отсто К.И. Пред 1 минута Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од два отсто, а во 2024 од три проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. Добиј ги најважните вести, бесплатно

Годинава раст на македонскиот БДП од 2%, во 2024-та – 3 отсто, прогнозира ЕБОР

Годинава раст на македонскиот БДП од 2%, во 2024-та – 3 отсто, прогнозира ЕБОР

11 Северна Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од 2 отсто, а во 2024 од 3 проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. – Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми на 3

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

ЕБОР: Македонската економија годинава со раст од 2 отсто

Северна Македонија годинава ќе забележи раст на Бруто домашниот производ (БДП) од 2 отсто, а во 2024 од 3 проценти, прогнозира Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) во најновиот извештај за состојбата на економиите во регионот што го покрива. – Растот на БДП веројатно ќе остане скромен во 2023 година од околу 2 отсто, пред да се зголеми на 3 отсто