притисни ентер »

Гугл тестира нова социјална мрежа
Гугл тестира нова социјална мрежа

Гугл тестира нова социјална мрежа

Откако не се прослави со мрежата Google +, интернет компанијата сега експериментира со нова мрежа, која ќе им помогне на луѓето за дружење во живо, а не онлајн Откако социјалната мрежа Google+, која беше амбициозно најавена како конкурент на Фејсбук, неодамна целосно престана да постои, најмалку што можеше да се очекува од Google е уште една социјална

Google создава нова друштвена мрежа

Google создава нова друштвена мрежа

Google работи на развој на нова социјална мрежа наречена Shoelace, за која тврди дека ќе го подигне нашиот општествен живот на многу повисоко ниво. Пред само неколку месеци Google го исклучи Google+, кој не успеа да парира со Facebook. Вториот обид не оди директно да се соочи со конкурентот – овој пат компанијата се фокусира на настаните. За разлика

Гугл развива нова социјална мрежа Shoelace (Врвка) – за офлајн средби

Гугл развива нова социјална мрежа Shoelace (Врвка) – за офлајн средби

Гугл (Google) повторно ќе се обиде да направи сопствена социјална мрежа, откако не успеа со Google Plus, која загасна во април оваа година. Новата мрежа ќе се вика Google Shoelace (Врвка), и нејзината цел е, како што наведуваат од компанијата, да стане класична социјална мрежа, каде што корисниците објавуваат статуси, фотографии, видеа, се фалат со

Google тестира своја социјална мрежа - Shoelace

Google тестира своја социјална мрежа - Shoelace

Google веќе прекина со работа со Google+ социјалната мрежа. Компанијата сега има нов проект - апликацијата Shoelace. Станува збор за класична социјална мрежа за објава на слики, статуси, видеа, селфи од патувања, но првенствено е фокусирана на офлајн активности за поврзување на луѓето со слични интереси во живо, а не преку интернет. Shoelace е во почетна

Google ја тестира социјалната мрежа Shoelace за офлајн средби

Google ја тестира социјалната мрежа Shoelace за офлајн средби

Google се чини дека не може да се воздржи да создаде нова социјална мрежа, дури и откако го затвори проектот Google+ за обични корисници. Екипата на „Area 120” развива социјална мрежа наречена Shoelace која им помага на луѓето да се соберат во реалниот живот, пренесе „Гизмодо“. Како функционира новата мрежа? Вие избирате интереси и креаторите ви помагаат

Нова социјална мрежа на Гугл – ќе ве натера „да се одвоите од екранот“

Нова социјална мрежа на Гугл – ќе ве натера „да се одвоите од екранот“

Компанијата Гугл (Google) повторно ќе се обиде да направи сопствена социјална мрежа, откако не успеа со Google Plus, која загасна во април оваа година. Новата мрежа ќе се вика Google Shoelace (Врвка), и нејзината цел е, како што наведуваат од компанијата, да стане класична социјална мрежа, каде што корисниците објавуваат статуси, фотографии, видеа,

Гугл тестира нова социјална мрежа

Гугл тестира нова социјална мрежа

Откако не се прослави со мрежата Google +, интернет компанијата сега експериментира со нова мрежа, која ќе им помогне на луѓето за дружење во живо, а не онлајн Откако социјалната мрежа Google+, која беше амбициозно најавена како конкурент на Фејсбук, неодамна целосно престана да постои, најмалку што можеше да се очекува од Google е уште една социјална

Google ја тестира социјалната мрежа Shoelace за офлајн средби

Google ја тестира социјалната мрежа Shoelace за офлајн средби

Google се чини дека не може да се воздржи да создаде нова социјална мрежа, дури и откако го затвори проектот Google+ за обични корисници. Екипата на „Area 120” развива социјална мрежа наречена Shoelace која им помага на луѓето да се соберат во реалниот живот, пренесе „Гизмодо“. Како функционира новата мрежа? Вие избирате интереси и креаторите ви помагаат

Гугл тестира нова социјална мрежа

Гугл тестира нова социјална мрежа

Откако не се прослави со мрежата Google +, интернет компанијата сега експериментира со нова мрежа, која ќе им помогне на луѓето за дружење во живо, а не онлајн Откако социјалната мрежа Google+, која беше амбициозно најавена како конкурент на Фејсбук, неодамна целосно престана да постои, најмалку што можеше да се очекува од Google е уште една социјална

Google работи на нова социјална мрежа наречена Shoelace

Google работи на нова социјална мрежа наречена Shoelace

Компанијата Google работи на нова социјална мрежа наречена Shoelace, чија цел ќе биде организирање на локални настани и активности. Апликацијата се користи така што корисникот ќе ги внесе своите интереси и ќе овозможи препорачување на низа локални активности кои се нарекуваат Loops. Корисникот може да ги организира сопствените настани, а тука е и мапа