притисни ентер »

Кога од Mini ќе се направи Mini
Кога од Mini ќе се направи Mini

Кога од Mini ќе се направи Mini

Самиот збор Mini укажува на големината на автомобилот. Со должина од само 3.054 милиметри, класичниот Mini Moris беше приближно исто толку долго меѓуоскино растојание на луксузните автомобили од 60-тите години на минатиот век. Меѓутоа, има и такви кои мислат дека на ова мало чудо од пакувањето му требаат уште неколку сантиметри од неговата должина