притисни ентер »

ВРХОВЕН СУД и одговори на АНТИКОРУПЦИСКА - ПИСМЕНО
ВРХОВЕН СУД и одговори на АНТИКОРУПЦИСКА - ПИСМЕНО

ВРХОВЕН СУД и одговори на АНТИКОРУПЦИСКА - ПИСМЕНО

Судиите на Врховниот суд на Република Северна Македонија согласно со Уставот се самостојни и независни во своето одлучување и при вршење на задачите од својата надлежност, пред се, оценуваат дали има законски пречки да постапуваат во конкретен предмет, притоа раководејќи се од законски предвидените основи за изземање, вклучително и субјективниот тест,

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Судиите на Врховниот суд на Република Северна Македонија согласно со Уставот се самостојни и независни во своето одлучување и при вршење на задачите од својата надлежност, пред се, оценуваат дали има законски пречки да постапуваат во конкретен предмет, притоа раководејќи се од законски предвидените основи за изземање, вклучително и субјективниот тест,

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Embedded video for Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини Врховните судии за кои се водат постапки за разрешување, сами ќе одлучат дали ќе се изземат од процесот што треба да утврди според кој закон треба да се казнат.. Од Врховниот суд велат дека судиите самостојно оценуваат дали има законски пречки да постапуваат

Врховен до антикорупциска: судиите секогаш сами се изземале ако е во прашање непристасноста

Врховен до антикорупциска: судиите секогаш сами се изземале ако е во прашање непристасноста

Врховниот суд ѝ одговори на Антикорупциската Комисија која вчера им порача на судиите дека оние против кои се отворени постапки во судскиот совет за разрешување од функциите, не треба да учествуваат во расправата и одлучувањето на општата седница каде ќе се утврдува начелното правно мислење по поднесените иницијативи. Во прашање е иницијатива со која

Врховен до ДКСК: Судиите се независни и не подлегнуваат на притисоци

Врховен до ДКСК: Судиите се независни и не подлегнуваат на притисоци

Врховниот суд ѝ одговори на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) и судирот на интереси на вчерашниот допис да бидат внимателни кога постапуваат на општата седница поради судир на интереси. Во соопштението, на кое не пишува дали е од претседателот, или од сите судии, пишува дека Врховниот суд постапува согласно уставните и законските

Врховен и одговори на Антикорупциска: Постапуваме согласно уставните и законските надлежности

Врховен и одговори на Антикорупциска: Постапуваме согласно уставните и законските надлежности

Врховниот суд ѝ одговори на Антикорупциска комисија на вчерашниот допис да бидат внимателни кога постапуваат на општата седница поради судир на интереси. Во врска со известувањето објавено од Државната комисија за спречување на корупцијата на 10 јули 2019 година, ја известуваме јавноста дека Врховниот суд на Република Северна Македонија постапува согласно

Врховните судии сами ќе оценат дали треба да се изземат, независно од надворешни влијанија, ѝ одговори Врховниот суд на Антикорупциската комисија

Врховните судии сами ќе оценат дали треба да се изземат, независно од надворешни влијанија, ѝ одговори Врховниот суд на Антикорупциската комисија

Судиите на Врховниот суд, согласно Уставот, се самостојни и независни во своето одлучување и при вршење на задачите од својата надлежност пред сè оценуваат дали има законски пречки да постапуваат во конкретен предмет, соопшти денеска Врховниот суд како одговор на вчерашното известување на Антикорупциската комисија. Антикорупционерите вчера испратија

Вангеловски со категоричен одговор до Антикорупциска: Судиите се независни

Вангеловски со категоричен одговор до Антикорупциска: Судиите се независни

Јово Вангеловски и порачана антикорупционерите дека неговите судии се независни и не паѓаат на надворешни притисоци и сами си одлучуваат дали ќе се изземат. Вчера Антикорупциска комисија го предупреди дека судир на интереси е ако тој и судиите од Врховниот суд предложени за разрешување носат решение со кое ќе си се спасат самите себеси, Вангеловски

Врховен суд до Антикорупциска: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Врховен суд до Антикорупциска: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Судиите на Врховниот суд на Република Северна Македонија согласно со Уставот се самостојни и независни во своето одлучување и при вршење на задачите од својата надлежност, пред се, оценуваат дали има законски пречки да постапуваат во конкретен предмет, притоа раководејќи се од законски предвидените основи за изземање, вклучително и субјективниот тест,

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Врховен суд: Судиите секогаш се изземаат во постапки во кои постојат причини

Судиите на Врховниот суд на Република Северна Македонија согласно со Уставот се самостојни и независни во своето одлучување и при вршење на задачите од својата надлежност, пред се, оценуваат дали има законски пречки да постапуваат во конкретен предмет, притоа раководејќи се од законски предвидените основи за изземање, вклучително и субјективниот тест,