притисни ентер »

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“
Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

На 29. издание на фестивалот на камерен театар Ристо Шишков“ во Струмица, Звездана Ангеловска доби награда за најдобра актерка за улогата на Таа во претставата на МНТ, „Само глас“, во режија на Марјан Неќак. Таа е единствената актерка  која по вторпат ја добива наградата „Ристо Шишков“. Фестивалот постои речиси 30 години. Актерката покрај златниот

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

На 29. издание на фестивалот на камерен театар Ристо Шишков“ во Струмица, Звездана Ангеловска доби награда за најдобра актерка за улогата на Таа во претставата на МНТ, „Само глас“, во режија на Марјан Неќак. Таа е единствената актерка  која по вторпат ја добива наградата „Ристо Шишков“. Фестивалот постои речиси 30 години. Актерката покрај златниот

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

На 29. издание на фестивалот на камерен театар Ристо Шишков“ во Струмица, Звездана Ангеловска доби награда за најдобра актерка за улогата на Таа во претставата на МНТ, „Само глас“, во режија на Марјан Неќак. Таа е единствената актерка  која по вторпат ја добива наградата „Ристо Шишков“. Фестивалот постои речиси 30 години. Актерката покрај златниот

Звездана Ангеловска вторпат прогласена за најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска вторпат прогласена за најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска ја понесе наградата за најдобро актерско остварување на 29. издание на фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ во Струмица. Наградата ја доби за улогата на Таа во претставата на МНТ, „Само глас“, во режија на Марјан Неќак. Ангеловска е единствената актерка во речиси 30-годишното постоење на фестивалот која вторпат ја добива

Наградата „Ристо Шишков“ за најдобро актерско остварување за Звездана Ангеловска

Наградата „Ристо Шишков“ за најдобро актерско остварување за Звездана Ангеловска

Актерката на МНТ, Звездана Ангеловска ја доби наградата за најдобро актерско остварување на ФКТ „Ристо Шишков“ во Струмица чие 29-то издание заврши синоќа. Наградата ја доби за улогата на Таа во преставата Само глас од Нина Плавањац, а во режија на Марјан Нечак. Како што кажа претседателката на жирито, Ангеловска била уверлива во својата креација на

Наградата „Ристо Шишков“ за Ѕвезда Ангеловска

Наградата „Ристо Шишков“ за Ѕвезда Ангеловска

Ѕвезда Ангеловска на овогодинешниот ФКТ „Ристо Шишков“ ја доби наградата за најдобро актерско остварување. Таа според жирито се истакна во најдобро светло во улогата на Таа во претставата „Само глас“, во продукција на Македонскиот народен театар од Скопје. Трансоформациите на ликот го покажуваат актерскиот дијапазон на Ангеловска, дијапазон со океанска

Звездана Ангеловска е 29. лауреат на ФКТ „Ристо Шишков“

Звездана Ангеловска е 29. лауреат на ФКТ „Ристо Шишков“

Aктерката Звездана Ангеловска е 29.  лауреат на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Ангеловска единствената награда на фестивалот која го носи името на Ристо Шишков, а се доделува за високо актерско остварување, ја доби за улогата на Таа во претставата „Само Глас“, во продукција на Македонскиот народен театар. Наградата ја доби во конкуренција

Наградата „Ристо Шишков“ за Звездана Ангеловска

Наградата „Ристо Шишков“ за Звездана Ангеловска

Актерката Звездана Ангеловска ја доби наградата за најдобро актерско остварување на 29 издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“, кој синоќа заврши во Струмица. Таа е наградена за улогата на Таа во претставата „Само глас“ од Нина Плавањац, во режија на Марјан Неќак во продукција на Македонскиот народен театар од Скопје. Одлуката на фестивалското