притисни ентер »

На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа
На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа

На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа

Советот на Европа денеска усвои декларација со која на Русија и се враќа правото на глас во Советот на Европа. Министрите за надворешни работи од 47 земји членки на Советот на Европа со големо мнозинство ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат“ во двата главни органи на СЕ на „рамноправна

На Русија и е вратено правото на глас во СЕ

На Русија и е вратено правото на глас во СЕ

Советот на Европа денеска усвои декларација со која на Русија и се враќа правото на глас во СЕ. Министрите за надворешни работи од 47 земји членки на СЕ со големо мнозинство ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат“ во двата главни органи на СЕ на „рамноправна основа“. Тоа значи дека на Русија

На Русија и е вратено правото на глас во СЕ

На Русија и е вратено правото на глас во СЕ

Советот на Европа денеска усвои декларација со која на Русија и се враќа правото на глас во СЕ. Министрите за надворешни работи од 47 земји членки на СЕ со големо  мнозинство ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат“ во двата главни органи на СЕ на „рамноправна основа“. Тоа значи дека на Русија

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Советот на Европа денес усвои декларација за враќање на правото на глас на Русија во таа организација. Министрите за надворешни работи на 47-те земји членки на Советот во голема мера ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат” во двете главни тела на Советот на Европа „на рамноправна основа”

На Русија ѝ е вратено правото на глас во СЕ

На Русија ѝ е вратено правото на глас во СЕ

Советот на Европа денеска усвои декларација со која на Русија ѝ се враќа правото на глас во СЕ. Министрите за надворешни работи од 47 земји членки на СЕ со големо  мнозинство ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат“ во двата главни органи на СЕ на „рамноправна основа“. Тоа значи дека на Русија

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Советот на Европа денес усвои декларација за враќање на правото на глас на Русија во таа организација. Министрите за надворешни работи на 47-те земји членки на Советот во голема мера ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат” во двете главни тела на Советот на Европа „на рамноправна основа”

Русија не планира да се повлече од Советот на Европа

Русија не планира да се повлече од Советот на Европа

Русија не планира да се повлече од Советот на Европа и останува посветена на финансиските обврски, изјави рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, на министерската сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа, пренесува ТАСС. „Не сакаме да се откажеме од Советот на Европа. Не се откажуваме од ниедна од нашите обврски, вклучувајќи

На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа

На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа

Советот на Европа денеска усвои декларација со која на Русија и се враќа правото на глас во СЕ. Министрите за надворешни работи од 47 земји членки на СЕ со големо  мнозинство ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат“ во двата главни органи на СЕ на „рамноправна основа“. Тоа значи дека на Русија

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Вратено правото на глас на Русија во Советот на Европа

Советот на Европа денес усвои декларација за враќање на правото на глас на Русија во таа организација. Министрите за надворешни работи на 47-те земји членки на Советот во голема мера ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат” во двете главни тела на Советот на Европа „на рамноправна основа”

Вратено правото на глас во Советот на Европа на Русија

Вратено правото на глас во Советот на Европа на Русија

Советот на Европа денес усвои декларација за враќање на правото на глас на Русија во таа организација. Министрите за надворешни работи на 47-те земји членки на Советот во голема мера ја поддржаа декларацијата во која се наведува дека сите членови треба да имаат „право да учествуваат” во двете главни тела на Советот на Европа „на рамноправна основа”