притисни ентер »

Протести во Србија и во Албанија – анализа во Студио 1
Протести во Србија и во Албанија – анализа во Студио 1

Протести во Србија и во Албанија – анализа во Студио 1

Во делот од Студио 1 посветен на вестите од регионот и светот, во фокусот се опозициските протести во Албанија и во Србија. -Одбранбената политика на власта во Белград е „ајде дојдете веќе еднаш да завршиме и ајде да излеземе на избори“ и втората дека опозицијата треба да се избори за своите права во Собранието, а при тоа, опозицијата која протестира

Протести во Србија и во Албанија – анализа во Студио 1

Протести во Србија и во Албанија – анализа во Студио 1

Во делот од Студио 1 посветен на вестите од регионот и светот, во фокусот се опозициските протести во Албанија и во Србија. -Одбранбената политика на власта во Белград е „ајде дојдете веќе еднаш да завршиме и ајде да излеземе на избори“ и втората дека опозицијата треба да се избори за своите права во Собранието, а при тоа, опозицијата која протестира

Вучиќ: Ајде веќе еднаш упаднете да видиме како ќе тепате, ајде само да ве видам, доста само се заканувате

Вучиќ: Ајде веќе еднаш упаднете да видиме како ќе тепате, ајде само да ве видам, доста само се заканувате

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, тврди дека од терасата на претседателството во Белград ги слушал говорниците на протестот „Сите како еден - Еден од пет милиони“ и дека ги немало повеќе од 7.500. Вучиќ за новинарите во Белград рече дека за него би било пораз и срамота само во од Врање и Лесковац да не собере повеќе од 7.500 на претстојниот

Вучиќ: Ајде веќе еднаш упаднете да видиме како ќе тепате, ајде само да ве видам, доста само се заканувате

Вучиќ: Ајде веќе еднаш упаднете да видиме како ќе тепате, ајде само да ве видам, доста само се заканувате

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, тврди дека од терасата на претседателството во Белград ги слушал говорниците на протестот „Сите како еден - Еден од пет милиони“ и дека ги немало повеќе од 7.500. Вучиќ за новинарите во Белград рече дека за него би било пораз и срамота само во од Врање и Лесковац да не собере повеќе од 7.500 на претстојниот

Антивадини протести во Србија и Албанија

Антивадини протести во Србија и Албанија

Антивадини протести во Србија и Албанија Опозициите во Албанија и Србија вчера организираа масовни протести во главните градови на своите земји. За разлика од тој во Белград, протестот на албанската опозиција заврши со судири меѓу демонстрантите и безбедносните сили и неколку повредени демонстранти и полицајци. Барањата и на двете опозиции се речиси

Антивладини протести ги тресат Србија и Албанија

Антивладини протести ги тресат Србија и Албанија

Големи антивладини протести вчера беа организирани во Белград и Тирана. Во Белград на мирен протест излегоа илјадници Срби, додека протестите во Тирана завршија со повредени демонстранти, полицајци и новинарите. Протест во Србија – опозицијата изброи 35 000 демонстранти, полицијата 7 500 Вчера попладне во Белград луѓе од целата земја се собраа на плоштадот

Илјадници Срби учествуваа во вчерашните  протести против владата и власта на Србија

Илјадници Срби учествуваа во вчерашните  протести против владата и власта на Србија

Жителите од целата земја се собраа на плоштадот  во центарот на главниот град Белград. Претходно беше објавено дека ова ќе биде најголемата демонстрација против власта на  Србија и дури претпоставки дека насилно ќес е влезе во институциите. Повеќето беа  млади демонстранти – на возраст од 20-30 години, кои категорично се изјаснуваат дека повеќе не

Илјадници Срби бараат оставката од Вучиќ

Илјадници Срби бараат оставката од Вучиќ

Илјадници Срби учествуваа во вчерашните  протести против владата и власта на Србија . Жителите од целата земја се собраа на плоштадот  во центарот на главниот град Белград. Претходно беше објавено дека ова ќе биде најголемата демонстрација против власта на  Србија и дури претпоставки дека насилно ќес е влезе во институциите. Повеќето беа  млади демонстранти

Вучиќ пред големиот митинг на опозицијата: Ме загрижуваат стапови најдени во училиште

Вучиќ пред големиот митинг на опозицијата: Ме загрижуваат стапови најдени во училиште

Според дојава , овие стапови би требало да и послужат на опозицијата за напад врз луѓе , за потоа да кажат дека тоа го напртавиле ,, режимските насилници”.  ,,Ме загрижуваат стаповите најдени во основното училиште. Тоа не се стапови наменети со нив да се тепа некој од нас. Полицијата ги откри по дојава. Чекам дополнителни информации.” , рече Вучиќ