притисни ентер »

Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение
Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение

Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение

Асоцијација на специјализанти и млади лекари упати жестоки критики по фамата која настана во јавноста за употребата на лекот Ивермектин, кој прво беше промовиран од министерот за здравство Венко Филипче, пa пуштен во продажба во одредени аптеки, а дури потоа матичните доктори добија мислење за употреба, но не и протокол. Од Асоцијацијата сметаат дека

Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение

Младите лекари и специјализанти: Ивермектинот е приказна за занимација на јавноста, а вакцинацијата е решение

Асоцијација на специјализанти и млади лекари упати жестоки критики по фамата која настана во јавноста за употребата на лекот Ивермектин, кој прво беше промовиран од министерот за здравство Венко Филипче, пa пуштен во продажба во одредени аптеки, а дури потоа матичните доктори добија мислење за употреба, но не и протокол. Од Асоцијацијата сметаат дека

Ивермектинот достапен за пациентите, протокол за лекување доставен до матичните лекари

Ивермектинот достапен за пациентите, протокол за лекување доставен до матичните лекари

Embedded video for Ивермектинот достапен за пациентите, протокол за лекување доставен до матичните лекари Матичните лекари добија протокол за употребата на Ивермектин, информираат од министерството за здравство. Потенцираат дека лекот може да се користи само во консултација со лекар и да се издава на розев рецепт. Протоколот изготвен од стручниот колегиум

Филипче: Лекот „Ивермектин“ да не се зема по сопствено убедување

Филипче: Лекот „Ивермектин“ да не се зема по сопствено убедување

Ова е протоколот за лекување што матичните лекари го добија од Лекарската комора. Матичните лекари според информациите дека веќе ги издаваат рецептите за лекот, во нејголем дел од случаите превентивно, а неделава ќе имаат можност и за дополнително он-лајн појаснување, велат од Министерството за здравство. Министерот Венко Филипче апелира, „Ивермектинот“

Филипче: Ивермектин да се зема исклучиво по препорака на матичен лекар

Филипче: Ивермектин да се зема исклучиво по препорака на матичен лекар

Лекот Ивермектин од денес е достапен низ аптектите, тој е ефикасен и треба да се зема исклучиво по препорака на матичен лекар, информираше министерот за здравство Филипче. Стабилна е состојба со ковид пандемијата- оценува министерот. Секојдневно приемот на пациенти се намалува, а болниците ширум државава се полупразни. Модуларната во Скопје е целосно

Матичните лекари добија протокол за лекување со Ивермектин, ќе следат и консултации со клинички доктори

Матичните лекари добија протокол за лекување со Ивермектин, ќе следат и консултации со клинички доктори

Направени е и дистрибуиран протокол за употреба и препишување на лекот Ивермектин откако вчера матичните лекари се пожалиле дека не знаат како да им го издаваат на пациентите со Ковид-19. Министерството за здравство денеска информира дека стручниот колегиум за ЈЗУ Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија и Ковид 19 центрите при интернистичкиот

Матичните лекари добиле протокол за лекување со ивермектин

Матичните лекари добиле протокол за лекување со ивермектин

Mатичните лекари добиле протокол за лекување со ивермектин велат од министерството за здравство. Стручниот колегиум за универзитетската клиника за пулмологија и алергологија и центрите од интернистичкиот блок, изготвиле мислење за употребата на лекот ивермектин кај пациенти со ковид 19. Протоколот преку лекарската комора бил испратен до матичните лекари

„Ивермектин“ го има во аптеката во Аџибадем Систина, наменет за нивните пациенти

„Ивермектин“ го има во аптеката во Аџибадем Систина, наменет за нивните пациенти

По повод информациите во јавноста дека лекот „Ивермектин“ го нема, ниту може да се најде во аптеките, Вечер.мк дознава дека веќе го има во болничката аптека на КБ Аџибадем Систина наменет за нивните пациенти и оние кои се хоспитализирани во болницата. Министерството за здравство информира дека стручниот колегиум за ЈЗУ Универзитетска клиника за пулмологија