притисни ентер »

Џабар: НБА лигата сега изгледа како натпревар во шутирање тројки
Џабар: НБА лигата сега изгледа како натпревар во шутирање тројки

Џабар: НБА лигата сега изгледа како натпревар во шутирање тројки

Поранешен ас на Лос Анџелес Лејкерс и Милвоки Бакс смета дека денеска НБА лигата наликува на едно обично натпреварување во шутирање на тројки. - Искрено, сето тоа личи на натпревар во шутирање тројки. Во мое време имавме десет обиди за три поени во текот на целиот натпревар, сега имаш 20 во една четвртина. Тоа и на некои луѓе им се допаѓа, но искрено

НБА повеќе не ми се допаѓа

НБА повеќе не ми се допаѓа

Еден од најдобрите кошаркари на сите времиња, легендарниот Карим Абдул Џабар, не е голем љубител на стилот на кошарка кој се форсира во НБА-лигата во последните години. Поранешниот центар смета дека играта ја загубила смислата поради големиот број шутеви за три поени. На Џабар воопшто не му се допаѓа овој стил на игра кој претежно го форсира тимот

Најдобриот стрелец во НБА лигата: Денешната кошарка личи на натпревар во шутирање тројки

Најдобриот стрелец во НБА лигата: Денешната кошарка личи на натпревар во шутирање тројки

Еден од најдобрите кошаркари на сите времиња, Карим Абдул-Џабар го искажа своето гледиште за кошарката која се игра во НБА лигата. Тој вели дека се се претворило во натпревар во шутирање на тројки. „ Искрено, според мене денешната НБА лига личи на натпревар во шутирање на тројки. Во мое време имавме по десет обиди за три поени по меч, а сега ги има

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Еден од најпознатите кошаркари на сите времиња, легендарниот Карим Абдул – Џабар не е голем љубител на стилот на кошарка кој се форсира во НБА лигата. Поранешниот центар смета дека играта ја загубила смислата поради големиот број на шутеви за три поени. На Џабар воопшто не му се допаѓа овој стил. „Искрено, денешната НБА лига ми личи на натпреварување

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Еден од најпознатите кошаркари на сите времиња, легендарниот Карим Абдул – Џабар не е голем љубител на стилот на кошарка кој се форсира во НБА лигата. Поранешниот центар смета дека играта ја загубила смислата поради големиот број на шутеви за три поени. На Џабар воопшто не му се допаѓа овој стил. Добивај вести на вибер> „Искрено, денешната НБА лига

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Легендарниот Џабар критикува: Денешната НБА ми личи на натпреварување за тројки

Еден од најпознатите кошаркари на сите времиња, легендарниот Карим Абдул – Џабар не е голем љубител на стилот на кошарка кој се форсира во НБА лигата. Поранешниот центар смета дека играта ја загубила смислата поради големиот број на шутеви за три поени. На Џабар воопшто не му се допаѓа овој стил. „Искрено, денешната НБА лига ми личи на натпреварување

Абдул-Џабар: НБА лигата личи како натпревар во шутирање тројки

Абдул-Џабар: НБА лигата личи како натпревар во шутирање тројки

Некогашниот ас на Милвоки Бакс и Лос Анџелес Лејкерс, Карим Абдул-Џабар не е задоволен во тоа во кој правец се движи играта во НБА лигата. На легендарниот Карим му пречи тоа што премногу се форсира шутот за три поени што е сосема спортивно од времето во кое тој настапуваше и во кое успеа да освои шест шампионски титули и воедно да стане најдобар стрелец

Абдул-Џабар: НБА лигата личи како натпревар во шутирање тројки

Абдул-Џабар: НБА лигата личи како натпревар во шутирање тројки

Некогашниот ас на Милвоки Бакс и Лос Анџелес Лејкерс, Карим Абдул-Џабар не е задоволен во тоа во кој правец се движи играта во НБА лигата. На легендарниот Карим му пречи тоа што премногу се форсира шутот за три поени што е сосема спортивно од времето во кое тој настапуваше и во кое успеа да освои шест шампионски титули и воедно да стане најдобар стрелец