притисни ентер »

Со „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на „Берлинале“
Со „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на „Берлинале“

Со „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на „Берлинале“

Кадар од „Господ постои, името и е Петрунија“ Првпат во историјата на својата кинематографија Македонија ќе земе учество во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал Со филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар-Митевска, Македонија првпат во историјата на својата кинематографија ќе учествува во главната програма

Филмот ,,Господ постои, името и е Петрунија‘‘ на Берлинскиот филмски фестивал

Филмот ,,Господ постои, името и е Петрунија‘‘ на Берлинскиот филмски фестивал

принскринјутјуб За прв пат во историјата, македонски филм ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Големиот успех на македонската кинематографија е овозможен со филмот “Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска, кој ќе конкурира за награда на еден од трите најголеми филмски фестивали во светот – популарното

„Господ постои името и е Петрунија“ на Берлинале

„Господ постои името и е Петрунија“ на Берлинале

„Господ постои името и е Петрунија“ во режија на Теона Стругар Митевска ќе учествува во официјалната натрпеварувачка програма на престижниот Берлински филмски фестивал. Ова е прво учество на Македонија во главна конкуренција на реномираниот филмски фестивал. Филмот, во сѐ уште незавршена форма, бил прикажан на комисијата во Берлин, на 3 декември, а

„Господ постои името и е Петрунија“ на Берлинале

„Господ постои името и е Петрунија“ на Берлинале

„Господ постои името и е Петрунија“ во режија на Теона Стругар Митевска ќе учествува во официјалната натрпеварувачка програма на престижниот Берлински филмски фестивал. Ова е прво учество на Македонија во главна конкуренција на реномираниот филмски фестивал. Филмот, во сѐ уште незавршена форма, бил прикажан на комисијата во Берлин, на 3 декември, а

Филмот на сестрите Митевски во официјална конкуренција на Берлинале

Филмот на сестрите Митевски во официјална конкуренција на Берлинале

Премиерата на филмот во Берлин ќе биде на 10 февруари, соопштија денеска на прес-конференција продуцентката и една од актерките во филмот Лабина Митевска и директорот на Агенцијата за филм на Република Македонија Горјан Тозија, кој рече дека Берлиналето е мошне рестриктивен фестивал, избирлив и тежок да се влезе во официјалната селекција и дека успехот

За прв пат македонски филм во главната програма на Берлинскиот фестивал

За прв пат македонски филм во главната програма на Берлинскиот фестивал

За прв пат во историјата, македонски филм ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Големиот успех на македонската кинематографија е овозможен со филмот “Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска, кој ќе конкурира за награда на еден од трите најголеми филмски фестивали во светот – популарното Берлинале.

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

За прв пат во историјата, македонски филм ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Големиот успех на македонската кинематографија е овозможен со филмот “Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска, кој ќе конкурира за награда на еден од трите најголеми филмски фестивали во светот – популарното Берлинале.

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Со филмот „Господ постои, името и е Петрунија“, македонската режисерка Теона Стругар Митевска ќе се претстави во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Филмот ќе се натпреварува за наградата „Златна мечка“. Ова е за првпат по долги години, македонски филм да се најде во главна конкуренција на еден од најголемите филмски фестивали. Филмот

Агенција за филм

Агенција за филм

Од агенцијата за филм велат дека по долгогодишна апстиненција и невидливост на македонската кинематографија за кратко време успеале  конечно да се одмерат со најдобрите. Агенцијата, вели директорот Тозија, го препозна квалитетот на филмот и со 500.000 евра ја помогна неговата реализација. Филмот се снимал 6 недели во Штип. ја раскажува приказната за

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ – Македонија во официјалниот дел на берлинскиот филмски фестивал

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ – Македонија во официјалниот дел на берлинскиот филмски фестивал

За прв пат во кинематографската историја на Македонија, нашата земја ќе учествува во главната програма на Берлинскиот Филмски Фестивал. Берлинскиот филмски фестивал е еден од трите престижни филмски фестивали во светот. Режисерка на филмот е Теона Стругар Митевска и е насловен „ Господ постои, името и е Петрунија“. Филмот, во сеуште незавршена форма,