притисни ентер »

Македонија од третиот шешир ќе ги чека противниците за Светското кадетско првенство
Македонија од третиот шешир ќе ги чека противниците за Светското кадетско првенство

Македонија од третиот шешир ќе ги чека противниците за Светското кадетско првенство

Денеска беа одредени шеширите пред ждрепката за Светското кадетско првенство кое од 6 до 18 август ќе се одржи во Македонија. За ждрепката која на програмата е закажана за 29 мај во Базел издвоени се шест шешири, а Македонија својот противник ќе го чека од третиот шешир. На турнирот ќе учествуваат 24 репрезентации кои ќе бидат сместени во четири групи

Кадетите од трет шешир ќе ја чекаат мундијалската ждрепка

Кадетите од трет шешир ќе ја чекаат мундијалската ждрепка

Светскиот шампионат кој од 6 до 18 август ќе се одржи во Македонија ќе има 24 земји учеснички, а се работи за ракометари родени во 2000 година и помали. На првенството како што е веќе познато доминираат селекциите од Европа и ги има вкупно 13. Четири доаѓаат од Азија, а по три имаат Јужна Америка и Африка. Една репрезентација ќе биде од Северна Америка

Македонските кадети во третиот шешир пред ждрепката за Мундијалот

Македонските кадети во третиот шешир пред ждрепката за Мундијалот

Македонската кадетска репрезентација на 29 мај ќе ги дознае противниците за Светскиот шампионат кој од 6 до 18 август ќе се одржи во нашата земја. Во генерацијата ракометари родени 2000 година и помали. Учесници на кадетското Светско првенство: Европа: Македонија, Србија, Словенија, Шпанија, Шведска, Хрватска, Данска, Франција, Германија, Унгарија,

Македонија од трет шешир ја чека конкуренцијата за СП У19 во Скопје

Македонија од трет шешир ја чека конкуренцијата за СП У19 во Скопје

Машката кадетска репрезентација на Македонија од третиот шешир ќе ја чека ждрепката за Светското првенство У19, кое во август годинава ќе се одржи во нашиот главен град. Откако беа затворени контитенталните квалификации и потврдено е дека Бразил, Аргентина и Чиле се последните патници на мундијалот, ИХФ го дефинираше и изгледот на шеширите во пресрет

Македонија од трет шешир ја чека конкуренцијата за СП У19 во Скопје

Македонија од трет шешир ја чека конкуренцијата за СП У19 во Скопје

Машката кадетска репрезентација на Македонија од третиот шешир ќе ја чека ждрепката за Светското првенство У19, кое во август годинава ќе се одржи во нашиот главен град. Откако беа затворени контитенталните квалификации и потврдено е дека Бразил, Аргентина и Чиле се последните патници на мундијалот, ИХФ го дефинираше и изгледот на шеширите во пресрет

Кадетите ги дознаа сите противници за Мундијалот во август

Кадетите ги дознаа сите противници за Мундијалот во август

Светскиот шампионат кој од 6 до 18 август ќе се одржи во Македонија ќе има 24 земји учеснички, а се работи за ракометари родени во 2000 година и помали. На првенството како што е веќе познато доминираат селекциите од Европа и ги има вкупно 13. Четири доаѓаат од Азија, а по три имаат Јужна Америка и Африка. Една репрезентација ќе биде од Северна Америка