притисни ентер »

Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска
Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска

Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска

Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска Данска од неодамна има партија целосно управувана од вештачка интелигенција на својата политичка сцена, која има намера да учествува на следните општи избори во јуни 2023 година. Основањето на партијата било иницирано на крајот на мај од данскиот уметнички колектив Computer

АКО НЕМАТЕ КОГО ДА БИРАТЕ: Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска

АКО НЕМАТЕ КОГО ДА БИРАТЕ: Партија предводена од вештачка интелигенција најави учество на избори во Данска

Данска од неодамна има партија целосно управувана од вештачка интелигенција на својата политичка сцена, која има намера да учествува на следните општи избори во јуни 2023 година. Основањето на партијата било иницирано на крајот на мај од данскиот уметнички колектив Computer Lars, нарекувајќи ја Синтетичка партија (Synthetic Party). Партијата целосно

Новоформирана партија предводена од вештачка интелигенција најавува учество на избори

Новоформирана партија предводена од вештачка интелигенција најавува учество на избори

Од неодамна, Данска на својата политичка сцена има партија целосно управувана од вештачка интелигенција. Според најавите партијата  има намера да учествува на следните општи избори во таа земја, предвидени во јуни 2023 година. Рубрика: Историја и археологија Соработник: Ива Зафировска Датум: Петок, 5 Август, 2022 - 14:15 Image: ВИ вештачка интелигенција

И ОВА СЕ СЛУЧИ: ГЛАСАЈТЕ ЗА БОТ! Данците формираа антиполитичка партија, целосно водена од вештачка интелигенција

И ОВА СЕ СЛУЧИ: ГЛАСАЈТЕ ЗА БОТ! Данците формираа антиполитичка партија, целосно водена од вештачка интелигенција

Данска од неодамна на својата политичка сцена има партија целосно управувана од вештачка интелигенција, која има намера да учествува на следните општи избори во јуни 2023 година. Основањето на партијата било иницирано на крајот на мај од данскиот уметнички колектив Компјутер Ларс, нарекувајќи ја Синтетичка партија. Партијата целосно ја води вештачката