притисни ентер »

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори
„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

Германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ ќе укине 1,1 илјади менаџерски позиции ширум светот, пишуваат германските медиуми. Портпаролот на компанијата одбил да ги коментира наводите. Новиот главен извршен директор на „Дајмлер“, Ола Калениус, треба на 14 ноември да ја објави ажурираната стратегија на компанијата, која може да вклучува мерки

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

Германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ ќе укине 1,1 илјади менаџерски позиции ширум светот, пишуваат германските медиуми. Портпаролот на компанијата одбил да ги коментира наводите. Новиот главен извршен директор на „Дајмлер“, Ола Калениус, треба на 14 ноември да ја објави ажурираната стратегија на компанијата, која може да вклучува мерки

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

Германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ ќе укине 1,1 илјади менаџерски позиции ширум светот, пишуваат германските медиуми. Портпаролот на компанијата одбил да ги коментира наводите. Новиот главен извршен директор на „Дајмлер“, Ола Калениус, треба на 14 ноември да ја објави ажурираната стратегија на компанијата, која може да вклучува мерки

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

„Дајмлер“ ќе отпушти 1.100 менаџери и директори

Германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ ќе укине 1,1 илјади менаџерски позиции ширум светот, пишуваат германските медиуми. Портпаролот на компанијата одбил да ги коментира наводите. Новиот главен извршен директор на „Дајмлер“, Ола Калениус, треба на 14 ноември да ја објави ажурираната стратегија на компанијата, која може да вклучува мерки

Daimler отпушта 1.100 менаџери низ целиот свет

Daimler отпушта 1.100 менаџери низ целиот свет

Германскиот производител на автомобили „Дајмлер“ ќе затвори 1.100 менаџерски позиции низ целиот свет, што претставува околу 10% од работните места во управувањето, објави весникот „Зидојче Цајтунг“, повикувајќи се на внатрешен циркулар од работничкиот совет на компанијата. Портпаролот на работничкиот совет во Дајмлер го одби барањето за коментар, пренесува

Daimler крати 1.100 раководни места и ќе замрзне плати на 300.000 работници

Daimler крати 1.100 раководни места и ќе замрзне плати на 300.000 работници

Daimler ќе скрати 1.100 раководни места ширум светот, или околу 10 % од персонал во менаџментот, објави во петокот германскиот весник „Зидојче Цајтунг“, повикувајќи се на билтен што го објавил работничкиот совет на компанијата. Исто така ќе бидат замрзнати платите на околу 300.000 работници во Германија. Новиот извршен директор на Daimler се очекува