притисни ентер »

Колку ќе биде неопходно за да се изгради првиот град на Марс?
Колку ќе биде неопходно за да се изгради првиот град на Марс?

Колку ќе биде неопходно за да се изгради првиот град на Марс?

Ќе бидат потребни 1000 ракети и најмалку 2 децении за човештвото да го изгради својот прв град на Марс. Ова го тврди основачот на производителот на автомобили Tesla и вселенската компанија SpaceX – Елон Маск. Претприемачот повторно сподели детали и бројки за неговиот амбициозен план за колонизација на Црвената планета. „Илјадници ракети ќе бидат потребни

Маск пресмета колку ќе биде потребно да се изгради град на Марс: 1.000 ракети, 20 години и 2 милијарди долари

Маск пресмета колку ќе биде потребно да се изгради град на Марс: 1.000 ракети, 20 години и 2 милијарди долари

Ќе бидат потребни 1000 ракети и најмалку 2 децении за човештвото да го изгради својот прв град на Марс. Ова го тврди основачот на производителот на автомобили Tesla и вселенската компанија SpaceX – Елон Маск. Претприемачот повторно сподели детали и бројки за неговиот амбициозен план за колонизација на Црвената планета. „Илјадници ракети ќе бидат потребни

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години, потребни се 1.000 вселенски бродови

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години, потребни се 1.000 вселенски бродови

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години, потребни се 1.000 вселенски бродови Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а градот на Марс, многу веројатно,

1.000 ракети, 20 години и 2 милијарди долари се неопходни, за да се изгради првиот град на Марс

1.000 ракети, 20 години и 2 милијарди долари се неопходни, за да се изгради првиот град на Марс

Ќе бидат потребни 1000 ракети и најмалку 2 децении за човештвото да го изгради својот прв град на Марс. Ова го тврди основачот на производителот на автомобили Tesla и вселенската компанија SpaceX – Елон Маск. Претприемачот повторно сподели детали и бројки за неговиот амбициозен план за колонизација на Црвената планета. „Илјадници ракети ќе бидат потребни

СО ИЛJAДА PAKETИ ЗА ДВЕ ДEЦEНИИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗГPAДИ ПРВИOT ГРАД НА MAPC: За таа цeл ќе бидaт потpeбни 2 милиjapди амepикански долapи

СО ИЛJAДА PAKETИ ЗА ДВЕ ДEЦEНИИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗГPAДИ ПРВИOT ГРАД НА MAPC: За таа цeл ќе бидaт потpeбни 2 милиjapди амepикански долapи

Ќе бидат потpeбни 1000 pakети и најмалку 2 децении за човештвoto да го изгради својот прв град на Марс. Ова го тврди основачот на производителот на автомобили Tesla и вселенската компанија SpaceX – Елон Маск. Претпpиемaчот повторно сподели детали и бројки за неговиот амбициoзeн план за колонизациja на Црвената планета. „Илјадници pakeти ќе бидат потpeбни

Елон Маск планира да го изгради првиот град на Марс

Елон Маск планира да го изгради првиот град на Марс

Директорот на компанијата SpaceX, Елон Маск, планира да изгради град на Марс. Тој ги изнесе деталите за она што сè е потребно за патувањето на Марс. Се работи за долгорочна визија на Елон Маск и неговите планови да ги направи луѓето интерпланетарен вид. Тој рече дека лансирањето на ракетата Starship чини 2 милиони долари, а градот на Марс ќе стане

Елон Маск планира да го изгради првиот град на Марс

Елон Маск планира да го изгради првиот град на Марс

Директорот на компанијата SpaceX, Елон Маск, планира да изгради град на Марс. Тој ги изнесе деталите за она што сè е потребно за патувањето на Марс. Се работи за долгорочна визија на Елон Маск и неговите планови да ги направи луѓето интерпланетарен вид. Тој рече дека лансирањето на ракетата Starship чини 2 милиони долари, а градот на Марс ќе стане

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип” ќе чини два милиони долари, а градот на Марс, многу веројатно, ќе стане реалност. За таа цел, сепак, ќе треба да бидат лансирани околу

Маск прави планови за изградба на првиот град на Марс

Маск прави планови за изградба на првиот град на Марс

Станува збор за визијата на Елон Маск и неговите планови да ги направи луѓето интерпланетарен вид . Тој рече дека лансирањето на ракетата Starship чини 2 милиони долари, а градот на Марс ќе стане реалност. За таа цел, треба да лансираат околу 1000 ракети кои ќе пренесуваат инфраструктура во период од 20 години. Одалеченоста од Марс дозволува еден лет

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а градот на Марс, многу веројатно, ќе стане реалност. За таа цел, сепак, ќе треба да бидат лансирани околу