притисни ентер »

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. – За Западен Балкан може да претставува

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. – За Западен Балкан може да претставува

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Министерот истакна дека руските енергетски планови на Западен Балкан се регулирани со договори со земјите од регионот. Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Безбедноста на балканскиот регион и сигурното снабдување со сите клучни енергенси е заедничка цел на Србија, Унгарија и Бугарија, изјави денеска српскиот министер за енергетика Александар Антиќ, по средбата со шефот на унгарската дипломатија Петер Сијарто и бугарската министерка за енергетика Таменужка Петкова, На средбата било разговарано за заеднички

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. – За Западен Балкан може да претставува

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Безбедноста на балканскиот регион и сигурното снабдување со сите клучни енергенси е заедничка цел на Србија, Унгарија и Бугарија, изјави денеска српскиот министер за енергетика Александар Антиќ, по средбата со шефот на унгарската дипломатија Петер Сијарто и бугарската министерка за енергетика Таменужка Петкова, На средбата било разговарано за заеднички

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. – За Западен Балкан може да претставува

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. – За Западен Балкан може да претставува

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Бугарија, Србија и Унгарија се подготвуваат за „Турскиот поток“

Безбедноста на балканскиот регион и сигурното снабдување со сите клучни енергенси е заедничка цел на Србија, Унгарија и Бугарија, изјави денеска српскиот министер за енергетика Александар Антиќ, по средбата со шефот на унгарската дипломатија Петер Сијарто и бугарската министерка за енергетика Таменужка Петкова, На средбата било разговарано за заеднички

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Лавров: Русија е подготвена да доставува гас за ЕУ преку „Турскиот поток“

Москва, 13 јуни 2018 (МИА) - Русија е подготвена да доставува гас на територијата на ЕУ преку „Турскиот поток“, но, за тоа се неопходни гаранции од европските власти, особено од Европската Комисија, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на заедничката прес-конференција во Москва со неговиот грчки колега Никос Коѕијас. - За Западен