притисни ентер »

Што ѓубре дреме меѓу убавите коли...
Што ѓубре дреме меѓу убавите коли...

Што ѓубре дреме меѓу убавите коли...

Вест во Скопје не е дека ѓубре има покрај контејнерите и дека недозволено се остава кабаст отпад. Вест не е ниту дека Комунална хигиена и оваа недела собрала 30 кубни метри таков отпад. Од претпријатието неделно информираат за состојбите и испраќаат десетици фотографии како сведоштво за некултурата. Па меѓу тие фотографии ќе западне за око и таква

Расчистени 20-тина диви депонии во Аеродром, Центар, Ѓорче Петров, Чаир и Карпош

Расчистени 20-тина диви депонии во Аеродром, Центар, Ѓорче Петров, Чаир и Карпош

Повеќе од 30 метри кубни кабаст отпад исчисти „Комунална хигиена викендов по пет општини во Скопје, со што ја продолжи праксата од минатиот викенд. Овие фотографии, како што може да забележите, не се од нашиот главен град, туку од приградска населба во шведскиот град Гетеборг. Вака изгледаат контејнерите за рециклажа! Со јасна сликичка која покажува

Викендов отстранети 20-тина диви депонии низ Скопје

Викендов отстранети 20-тина диви депонии низ Скопје

Во текот на изминатиот викенд, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје отстранија дваесетина диви депонии лоцирани во општините Аеродром, Центар, Ѓорче Петров, Чаир и Карпош. „Во општината Аеродром, активностите се одвиваа на улицата Венијамин Мачуковски и булеварот Видео Смилевски-Бато, во општината Чаир се расчистуваа дивите депонии на улицата Методија

Викендов подигнати 30 кубни метри отпад од диви депонии

Викендов подигнати 30 кубни метри отпад од диви депонии

Во текот на изминатиот викенд, екипите на јавното претпријатие Комунална Хигиена отстраниле дваесетина диви депонии лоцирани во општините Аеродром, Центар, Ѓорче Петров, Чаир и Карпош. При тоа, биле подигнати вкупно 30 кубни метри кабаст, градежен и мешан комунален отпад одложен на јавни и сообраќајни површини. Од претпријатието информираат дека во