притисни ентер »

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса
Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот“ дијалог што го бараат

Пјонгјанг ја критикува Европа и порача дека денуклеаризацијата не е тема на преговорите со САД

Пјонгјанг ја критикува Европа и порача дека денуклеаризацијата не е тема на преговорите со САД

Северна Кореја во саботата во соопштение на својот амбасадор во Обединетите нации остро ги критикуваше европските земји кои претходно седмицата предупредија на нејзините константни лансирања на балистичките проектили, додавајќи дека денуклеаризацијата повеќе не е тема на преговорите со САД. Европските членови на Советот за безбедност при Обединетите

Северна Кореја: Шест европски земји глумат куче чувар на САД

Северна Кореја: Шест европски земји глумат куче чувар на САД

Тој оцени и дека „суштинскиот" дијалог што го бараат САД претставува „само трик" за да се добие на време, што е согласно американската политичка агенда. Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. Белгија, Естонија (членка од јануари),

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот” дијалог што го бараат

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот” дијалог што го бараат

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот“ дијалог што го бараат

Северна Кореја порача дека денуклеаризацијата веќе не е на преговарачка маса

Северна Кореја порача дека денуклеаризацијата веќе не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг, изјави дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и за тоа не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите – истакна Сонг . Амбасадорот на Северна Кореја оцени и дека „суштинскиот“

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот“ дијалог што го бараат

Северна Кореја: Денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите со САД

Северна Кореја: Денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите со САД

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. – Веќе не се потребни долги преговори со САД, бидејќи денуклеаризацијата веќе не се наоѓа на дневен ред на разговорите, истакна Сонг. Тој оцени и дека „суштинскиот“ дијалог што го бараат

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Северна Кореја: Денуклеаризацијата не е на преговарачка маса

Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон. Њујорк, 7 декември 2019 (МИА) – Севернокорејскиот амбасадор во ОН, Ким Сонг изјави денеска дека денуклеаризацијата не е на преговарачка маса со САД и не се потребни долги преговори со Вашингтон