притисни ентер »

Кочо Анѓушев во „Само вистина“ 8.11.2018
Кочо Анѓушев во „Само вистина“ 8.11.2018

Кочо Анѓушев во „Само вистина“ 8.11.2018

Не станува збор за некои големи даночни измени, туку за мали измени во даночните реформи кои треба да одат во прилог да се направи поправедно општество, рече вицепремиерот Анѓушев. Со 25 милиони евра не можете да направите чуда во Македонија. Но вие сте го направиле првиот чекор и ќе одредите малку повеќе пари за образованието, градинките, здравството,

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно  општество

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Со воведувањето прогресивен данок ќе имаме поправедно општество. Не станува збор за некои големи даночни измени, туку за мали измени во даночните реформи кои треба да одат во прилог да се направи поправедно општество, рече вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија. Реформата, како што

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Со воведувањето прогресивен данок ќе имаме поправедно општество. Не станува збор за некои големи даночни измени, туку за мали измени во даночните реформи кои треба да одат во прилог да се направи поправедно општество, рече вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија. Реформата, како што

Анѓушев за наводната кавга со Тевдовски: Во Македонија од ситници се прават големи работи

Анѓушев за наводната кавга со Тевдовски: Во Македонија од ситници се прават големи работи

Вицепремиерот Кочо Анѓушев во вечерашното гостување на телевизија Канал 5 демантираше дека влегол во кавга со министерот за финансии Тедовски, туку понекогаш станувало збор за различни мислења. -Трпам големи критики, но тоа е нормалано кога сте на ваква функција. Треба да се направи еден одржлив систем за националните медиумите, тие да не бидат зависни

Анѓушев за ВМРО-ДПМНЕ: Мислам дека ја имаат изгубено ориентацијата

Анѓушев за ВМРО-ДПМНЕ: Мислам дека ја имаат изгубено ориентацијата

Се надевам дека ќе се обезбеди поголемо мнозинство кога ќе дојде до третото гласање, изјави вицепремиерот Кочо Анѓушев вечерва во Само вистина на Канал 5 зборувајќи за странските инвестиции. „Мислам дека ја имаат изгубено ориентацијата. Еднаш се залагаат за едно, друг пат за друго“, вели тој. Анѓушев кажа дека не знаел дека Северна Македонија ќе биде

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Кочо Анѓушев Со воведувањето прогресивен данок ќе имаме поправедно општество. Не станува збор за некои големи даночни измени, туку за мали измени во даночните реформи кои треба да одат во прилог да се направи поправедно општество, рече вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија. Реформата,

Анѓушев: Со 25 милиони не можете да направите чуда во Македонија

Анѓушев: Со 25 милиони не можете да направите чуда во Македонија

Вицепремиерот Кочо Анѓушев вечерва во Само вистина на Канал 5 изјави дека со прогресивниот данок ќе имаме праведно општество. Вели дека 25 милиони евра се помалку од 1% од буџетот на Македонија. „Реформата е да се каже дека треба да има една малку поголема одговорност во општеството“, вели Анѓушев. Според него, со овие пари треба да се подобри општото

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Анѓушев: Со прогресивен данок ќе имаме поправедно општество

Со воведувањето прогресивен данок ќе имаме поправедно општество. Не станува збор за некои големи даночни измени, туку за мали измени во даночните реформи кои треба да одат во прилог да се направи поправедно општество, рече вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва во емисијата „Само вистина” на Канал 5 телевизија. Реформата, како што