притисни ентер »

Како изложеноста на трудниците на пестициди влијае на бебињата?
Како изложеноста на трудниците на пестициди влијае на бебињата?

Како изложеноста на трудниците на пестициди влијае на бебињата?

Најновите истражувања покажале дека изложеноста на бремените жени на пестициди може да влијае на коефициентот на интелигенција кај бебињата. Дознајте ги сите детали. Пестицидите на кои бремените жени никако не би требало да бидат изложени, е викаат органофосфати, а најчесто можатда се најдат на зрнестите овошја, зелените мешунки и многу други видови