притисни ентер »

Тетовирањето многу лесно може да предизвика рак
Тетовирањето многу лесно може да предизвика рак

Тетовирањето многу лесно може да предизвика рак

– Токсикни од мастило за тетовирање можат да се апсорбираат во телото и да предизвикаат рак, открија научниците. Експертите сметаат дека наночестичките од мастило можат да влезат во крвотекот и да се акумулираат во слезината и бубрезите и да ја нарушат способноста на телото за филтрирање нечистотии. Студиите открија дека некои бои кои се користат за