притисни ентер »

Проповед за Македонија и нејзината култура
Проповед за Македонија и нејзината култура

Проповед за Македонија и нејзината култура

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво. Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво. Македонската академија на науките и уметностите и издавачката куќа „Матица македонска“, во 2022 година, одбележува два јубилеја: 80 годишнината од раѓањето

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво. Романите на овој познат македонски писател се преведени на: англиски,

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво. Романите на овој познат македонски писател се преведени на: англиски,

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво. Романите на овој

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво.

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи од академик Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска денеска во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво. Романите на овој познат македонски писател се преведени на: англиски,

80 ГОДИНИ ЖИВОТ И 60 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО Промоција на 22 романа на Божин Павловски

80 ГОДИНИ ЖИВОТ И 60 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО Промоција на 22 романа на Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Матица македонска, утре во 12 часот во мултимедијалниот културен цент а р Матица екс к лузив во Скопје, ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романа од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно

Промоција на дваесет и два романа од академик Божин Павловски во Матица ексклузив

Промоција на дваесет и два романа од академик Божин Павловски во Матица ексклузив

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје утре (22 септември,  12 часот) Македонската академија на науките и уметностите и „Матица македонска“, ќе ја промовираат колекцијата од дваесет и два романа од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеја на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години

Промоција на 22 романи на академик Божин Павловски

Промоција на 22 романи на академик Божин Павловски

Македонската академија на науките и уметностите и Матица македонска, на 22 септември во 12 часот во мултимедијалниот културен центар Матица ексклузив во Скопје ќе ја промовираат колекцијата од 22 романи од академик Божин Павловски. Со овој издавачки потфат се одбележуваат два јубилеи на авторот: 80 години од раѓањето и 60 години плодно творештво. Романите