притисни ентер »

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати
Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, најмалку осум загинати

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, најмалку осум загинати

Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Експлозија на автомобил-бомба во Сирија, има загинати

Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна

Сирија: Експлозија на автомобил-бомба

Сирија: Експлозија на автомобил-бомба

При експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција, соопшти Турското Министертство за одбрана. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна воена операција

Автомобил-бомба разнесе осуммина во Сирија

Автомобил-бомба разнесе осуммина во Сирија

Турското Министертство за одбрана соопшти дека денеска при експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна

Сирија: Експлозија на автомобил-бомба, има загинати

Сирија: Експлозија на автомобил-бомба, има загинати

При експлозија на автомобил-бомба загинале најмалку осум цивили во североисточниот дел на Сирија, во близина на градот Тал Абијад, кој е под контрола на Турција, соопшти Турското Министертство за одбрана. Министерството наведе дека 20 лица се повредени во нападот, обвинувајќи ги за тоа сириските курдски сили. На 9 октомври Турција започна воена операција