притисни ентер »

Што се случи во Охис: „мал инцидент“ според надлежните, „хаварија“ според невладините- кој ќе одговара?

Што се случи во Охис: „мал инцидент“ според надлежните, „хаварија“ според невладините- кој ќе одговара?

„Се е средено“ – ваков впечаток би требало да добијат граѓаните откако речиси сите надлежни институции синоќа излегоа со соопштение дека високо токсичната течност што се излеа во Охис е собрана и немало веќе никаква опасност. Имено, откако попладнето граѓаните пријавија дека имаат отежнато дишење и печење во очите, како и главоболки и гушење, тогаш