притисни ентер »

Спутник
Спутник

Спутник

Порано или подоцна, сите вештачки „спутници“ паѓаат, сосе нивните опоненти, но верувам (како и многу генерации пред нас), дека и во „името на сите нас“ од седумдесет и некоја, Балашевиќ останува еден од ретките верни сопатници од младоста до староста, од првите до последните љубови, преку две татковини, чиј „сигнал“ овде долу сѐ уште се слуша со отворена