притисни ентер »

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар
Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени преку животните. Побитни се

Премиера на „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени преку животните. Побитни се

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени преку животните. Побитни се

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината” во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината” во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината” според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени преку животните. Побитни се

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилеп, 8 декември 2019 (МИА) –  Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Според режисерот Петрески, пораката е голема зашто басните ги имаат карактеристиките на луѓето претставени преку животните. Побитни се

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Премиера на детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ во прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни за ветрот и месечината“ според басните на Езоп, Ла Фонтен и на Марко Цепенков, во режија на Кирил Петрески. Прилеп, 8 декември 2019 (МИА) –  Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ утре напладне премиерно ќе ја прикаже детската претстава „Приказни

Во недела во „Марко Цепенков“ – Прилеп премиера на претставата за деца „Приказни за ветрот и месечината“

Во недела во „Марко Цепенков“ – Прилеп премиера на претставата за деца „Приказни за ветрот и месечината“

На 8 декември 2019 /недела/ од 12.00 часот во театарот „Војдан Чернодрински“ премиерно ќе биде прикажана претставата за деца „Приказни за ветрот и месечината“ во режија на Кирил Петрески. Претствата е работена според басните  на Езоп, Лафонтен, Цепенков.. -Басната е една од најстарите литературни родови. Во басната се наоѓа чудесната метафора на детството,