притисни ентер »

БАРААТ ПОМОШ: 29.000 работни места во угостителството се доведени во прашање
БАРААТ ПОМОШ: 29.000 работни места во угостителството се доведени во прашање

БАРААТ ПОМОШ: 29.000 работни места во угостителството се доведени во прашање

29.000 работни места во угостителството се доведени во прашање поради вонредната состојба. Од Групацијата на угостители велат дека од досега понудените мерки од власта не се задоволни. Бараат да им се помогне со субвенционирање на минимална бруто плата за вработените додека траат превентивните мерки, одложување на наплатата на даночни обврски и аконтации

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

Загрозени се 29 илјади работни места во угостителството - итно требаат нови мерки

Загрозени се 29 илјади работни места во угостителството - итно требаат нови мерки

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Откази за 29 илјади вработени во угостителството ако владата не испорача мерки веднаш

Откази за 29 илјади вработени во угостителството ако владата не испорача мерки веднаш

Оттаму воедно и предупредија дека доколку не добијат помош од владата, тие ќе мораат да ги отпуштат вработените. Велат дека се свесни за кризната ситуацијата и дека здравјето на граѓаните е најбитно, но апелираат да не се дозволи да пропадне оваа дејност и луѓето вработени во овој сектор да останат без никаков приход за да се прехранат... Ангеловски

29.000 работни места во угостителството се загрозени

29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност во угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Угостителскиот сектор апелира за помош – 29.000 работни места загрозени

Угостителскиот сектор апелира за помош – 29.000 работни места загрозени

„Целта на мерките за потребата од помош од државата, не е за спас на изгубени добивки, туку да се успее да се преживее оваа агонија на неизвесност и на штети настанати од оваа светска пандемија.“, велат од Туристичко – угостителската комора. Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно