притисни ентер »

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето
Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Кога станува збор за пријателствата, се чини дека делфините се како луѓето и формираат блиски пријателства со други делфини со кои имаат заеднички интерес, пишува Science Daily. Овие наоди биле презентирани од страна на меѓународен тим на истражувачи од универзитетите во Бристол, Цирих и Западна Австралија, и обезбедуваат натамошен увид во социјалните

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Кога станува збор за пријателствата, се чини дека делфините се како луѓето и формираат блиски пријателства со други делфини со кои имаат заеднички интерес, пишува Science Daily. Овие наоди биле презентирани од страна на меѓународен тим на истражувачи од универзитетите во Бристол, Цирих и Западна Австралија, и обезбедуваат натамошен увид во социјалните

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Делфините формираат пријателства преку поради заеднички интереси, исто како и луѓето

Кога станува збор за пријателствата, се чини дека делфините се како луѓето и формираат блиски пријателства со други делфини со кои имаат заеднички интерес, пишува Science Daily. Овие наоди биле презентирани од страна на меѓународен тим на истражувачи од универзитетите во Бристол, Цирих и Западна Австралија, и обезбедуваат натамошен увид во социјалните