притисни ентер »

Дизелот и мазутот од ноќеска поевтини
Дизелот и мазутот од ноќеска поевтини

Дизелот и мазутот од ноќеска поевтини

Цените на дизел горивото и на маслото за горење од ноќеска на полноќ се намалуваат за два денара по литар, а мазутот поевтинува за 1,263 денари по килограм одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,5 отсто. Новата малопродажна

Од полноќ се намалува цената на дизелот

Од полноќ се намалува цената на дизелот

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,50 отсто во однос на одлуката од 23.11.2022 година. Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек: кај бензините за 1,789%,

Од полноќ ново намалување, дизелот „паѓа“ под 90 денари, прв пат од мај месец!

Од полноќ ново намалување, дизелот „паѓа“ под 90 денари, прв пат од мај месец!

Регулаторната комисија ги објави новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ, а притоа Дизелот ќе се намали за два денари и ќе чини 88 денари за литар. Ова е првпат дизелот да падне под границата од 90 денари за литар, откако претходно најевтин беше на 31 мај и чинел 87 денари за литар. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР

Од полноќ намалување на цената на дизелот

Од полноќ намалување на цената на дизелот

Регулаторната комисија за енергетика и водни услугидонесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,50 отсто во однос на одлуката од 23.11.2022 година. Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во просек: кај бензините за 1,789%,

Има поевтинување – ЕВЕ ГИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА

Има поевтинување – ЕВЕ ГИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА

Цените на дизел горивото и на маслото за горење од ноќеска на полноќ се намалуваат за два денара по литар, а мазутот поевтинува за 1,263 денари по килограм одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,5 отсто. Новата малопродажна

Поевтинува еуродизелот и екстра лесното масло за домаќинство

Поевтинува еуродизелот и екстра лесното масло за домаќинство

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,50 % во однос на одлуката од 23.11.2022 година. Референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар во споредба со претходната пресметка бележат намалување во

Има поевтинување – ЕВЕ ГИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА

Има поевтинување – ЕВЕ ГИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА

Цените на дизел горивото и на маслото за горење од ноќеска на полноќ се намалуваат за два денара по литар, а мазутот поевтинува за 1,263 денари по килограм одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,5 отсто. Новата малопродажна

Поевтинуваат дизелот и мазутот

Поевтинуваат дизелот и мазутот

Цените на дизел горивото и на маслото за горење од ноќеска на полноќ се намалуваат за два денара по литар, а мазутот поевтинува за 1,263 денари по килограм одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Со одлуката се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,5 отсто. Новата малопродажна