притисни ентер »

VW испрати моќна порака со рекламата посветена на падот на Берлинскиот ѕид
VW испрати моќна порака со рекламата посветена на падот на Берлинскиот ѕид

VW испрати моќна порака со рекламата посветена на падот на Берлинскиот ѕид

- Автомобилите можат да препознаат ѕидови, луѓето можат да ги надминат, - ова е слоганот кој предизвика големо внимание низ Европа и му донесе позитивен публицитет на германскиот производител Падот на Берлинскиот ѕид има специфично историско значење и отсекогаш бил поттик во борбата за слобода на целата планета, а Германците на соодветен начин ја одбележаа

Германија ги зголемува субвенциите за електрични автомобили

Германија ги зголемува субвенциите за електрични автомобили

Германската влада до 2030 година на своите патишта сака да има 10 милиони електрични возила, пренесува Reuters, како дел од стратегијата за зајакнување на сопствената автомобилска индустрија во однос на САД и Кина. Претходно оваа недела, Volkswagen започна со производство на електричниот хечбек ID.3, кој, без државни субвенции, ќе чини од 30.000 евра

Германија ги зголемува субвенциите за електрични возила , сака да ги стигне САД и Кина

Германија ги зголемува субвенциите за електрични возила , сака да ги стигне САД и Кина

Ревидираниот бонус за животна средина ќе порасне уште еднаш. Според најновата одлука, бонусот за набавка на електрични возила ќе изнесува до 6.000 евра, а според утврдената практика, половина од сумата ќе оди кај самите производители. Целта е јасна. Германија сака да има најмалку 10 милиони електрични возила на своите патишта до 2030 година, пренесува