притисни ентер »

Жители на Средно и Горно Коњари бараат да се раскине концесијата за ископ на песок од Пчиња
Жители на Средно и Горно Коњари бараат да се раскине концесијата за ископ на песок од Пчиња

Жители на Средно и Горно Коњари бараат да се раскине концесијата за ископ на песок од Пчиња

Педесетина жителите  на Средно и Горно Коњари денеска излегоа на протест откако Управниот суд донел одлука на концесионерот да му ја врати концесијата за ископ на песок од коритото на реката Пчиња, заради тоа што како што велат „наводно“ неправилно му била одземена од Министерството за економија. Тие бараат под итно тој да престане со ископувањето,