притисни ентер »

Скопје доби нови зелени површини
Скопје доби нови зелени површини

Скопје доби нови зелени површини

Екипите на Град Скопје изминатиов период хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници, информира Градот. На булeварот Србија наспроти „Џевахир Скај Сити“ на површина од 4

Уредени нови зелени површини во Скопје

Уредени нови зелени површини во Скопје

На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. На булeварот „Србија", спроти Џевахир Скај Сити, на површина од 4.781 квадратен метар е уреден зелен плоштад со хидрантска мрежа и 50 прскалки. Со зеленило е уреден и просторот во Ново Лисиче меѓу булеварот „Февруарски поход"

Уредени нови зелени површини во Скопје

Уредени нови зелени површини во Скопје

Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. На булeварот „Србија“, спроти Џевахир Скај Сити, на површина од 4.781 квадратен метар е уреден зелен

Раззеленето пред кулите „Џеваир“

Раззеленето пред кулите „Џеваир“

Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. На булeварот „Србија“, спроти Џевахир Скај Сити, на површина од 4.781 квадратен метар е уреден зелен

Град Скопје уреди нови зелени површини на повеќе локации

Град Скопје уреди нови зелени површини на повеќе локации

Екипите на Град Скопје изминатиов период хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. Така, на булeварот Србија наспроти Џевахир Скај Сити на површина од 4.781 квадратен

Уредени нови зелени површини во Скопје

Уредени нови зелени површини во Скопје

Град Скопје соопшти дека активностите за уредување нови зелени плоштади и зелени коридори ќе продолжат и во текот на летово. Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми

Град Скопје уреди нови зелени површини на повеќе локации

Град Скопје уреди нови зелени површини на повеќе локации

Екипите на Град Скопје изминатиов период хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници.

Уредени нови зелени површини во Скопје

Уредени нови зелени површини во Скопје

Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. На булеварот „Србија“, спроти Џевахир Скај Сити, на површина од 4.781 квадратен метар е уреден зелен

Уредени нови зелени површини во Скопје

Уредени нови зелени површини во Скопје

Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни зелени површини во различни делови од градот. На зелените плоштади и коридори е поставена мрежа за наводнување, уредени се нови тревници и цветни форми и се засадени садници. Скопје, 12 јули 2019 (МИА) – Екипите на Град Скопје хортикултурно уредија и реконструираа повеќе јавни