притисни ентер »

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот
Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, велат од бугарското Министерство за надворешни работи по повод 3 години од потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Република Северна Македонија. Во соопштението

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, велат од бугарското Министерство за надворешни работи по повод 3 години од потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Република Северна Македонија. Во соопштението

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, велат од бугарското Министерство за надворешни работи по повод 3 години од потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Република Северна Македонија. Во соопштението

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Пред три години, Република Бугарија и Република Северна Македонија отворија нова страница во нивните односи. Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, стои во соопштение на бугарското Министерство за надворешни работи по повод

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарија: Договорот за добрососедство со Северна Македонија е еден од најважните настани во регионот

Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, велат од бугарското Министерство за надворешни работи по повод 3 години од потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Република Северна Македонија. Во соопштението

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Пред три години , Република Бугарија и Република Северна Македонија отворија нова страница во нивните односи. Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, стои во соопштение на бугарското Министерство за надворешни работи по повод

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Пред три години , Република Бугарија и Република Северна Македонија отворија нова страница во нивните односи. Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, стои во соопштение на бугарското Министерство за надворешни работи по повод

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Бугарско МНР: Потпишувањето на Договорот со Македонија е еден од најважните настани во регионот

Денес, политичарите од двете страни имаат задача да покажат одговорност и да го потврдат изборот што го направија пред 3 години и, врз основа на нашето заедничко минато, да ја изградиме нашата заедничка европска и евроатлантска иднина“, соопшти Министерството за надворешни работи на Бугарија. Пред три години , Република Бугарија и Република Северна

Захариева го потсети Скопје: Целосно почитување на Договорот како услов за ЕУ

Захариева го потсети Скопје: Целосно почитување на Договорот како услов за ЕУ

Шефицата на бугарската дипломатија Екатерина Захариева упати порака по повод тригодишнината од потпишувањето од Договорот за пријателство меѓу Македонија и Бугарија. „Ние веруваме во добрососедските односи како фундаментална европска вредност и во таа смисла целосното и совесно спроведување на Договорот од страна на Македонија е клучен услов за

Бугарско МНР: Договорот со Македонија е еден од најважните регионални настани

Бугарско МНР: Договорот со Македонија е еден од најважните регионални настани

Пред три години, Република Бугарија и Република Северна Македонија отворија нова страница во нивните односи. Потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка на 1 август 2017 година ќе остане едно од најважните настани во современоста на нашиот регион, стои во соопштение на бугарското Министерство за надворешни работи по повод