притисни ентер »

Од 26 октомври 2019. забрането е искачување на карпата Улуру | Видео
Од 26 октомври 2019. забрането е искачување на карпата Улуру | Видео

Од 26 октомври 2019. забрането е искачување на карпата Улуру | Видео

Искачувањето на карпата Улуру една од најголемите знаменитости на Австралија е забрането од 26 октомври 2019 година. Одборот на Националниот парк Улуру-Ката Тјута која главно ја сочинуваат Абориџини, сопствениците на земјиштето, едногласно изгласале за забрана за искачување на карпата поради нејзиното религиозно значење. Еден од сопствениците на земјиштето