притисни ентер »

Археолошка сензација во Ирак е палата на империјата Митани
Археолошка сензација во Ирак е палата на империјата Митани

Археолошка сензација во Ирак е палата на империјата Митани

Сушата во Ирак предизвика нивото на водата да падне на толку ниско ниво, за во регионот на Курдистан да излезат на површина урнатините на палата стара 3400 години. Изненадувачки, тим од курдски и германски истражувачи веќе има воспоставено импровизирано место за копање. Археологот Хасан Ахмед Касим го нарече ова “едно од најважните археолошки откритија

Археолошка сензација во Ирак е палата на империјата Митани

Археолошка сензација во Ирак е палата на империјата Митани

Сушата во Ирак предизвика нивото на водата да падне на толку ниско ниво, за во регионот на Курдистан да излезат на површина урнатините на палата стара 3400 години. Изненадувачки, тим од курдски и германски истражувачи веќе има воспоставено импровизирано место за копање. Археологот Хасан Ахмед Касим го нарече ова “едно од најважните археолошки откритија

Археолошка сензација во Ирак, излезе палата на Империјата Митани

Археолошка сензација во Ирак, излезе палата на Империјата Митани

Сушата во Ирак предизвика нивото на водата да падне на толку ниско ниво, за во регионот на Курдистан да излезат на површина урнатините на палата стара 3400 години. Изненадувачки, тим од курдски и германски истражувачи веќе има воспоставено импровизирано место за копање. Археологот Хасан Ахмед Касим го нарече ова “едно од најважните археолошки откритија