притисни ентер »

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија
Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,“ од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од најдобрите македонски скулптори

Изложба на скулптурот Слободан Милошески Во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески Во Гевгелија

Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,“ од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од најдобрите македонски скулптори

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од најдобрите македонски скулптори во групата уметници кои работат во доменот на апстрактно – минималистичкиот концепт поради тоа што користи едноставни геометриски форми и индустриско импровизирани

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,” од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Гевгелија,7 декември 2019 (МИА) – Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,“ од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Гевгелија,7 декември 2019 (МИА) – Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,“ од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Изложба на скулптурот Слободан Милошески во Гевгелија

Во Гевгелија синоќа беше отворена изложба на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации,“ од авторот Слободан Милошески. На изложбата која е поддржана од Министерството за култура, Милошески пред гевгеличани се претстави со 15 скулптури. Критичарите на уметноста го сметаат за еден од најдобрите македонски скулптори

Во Пионерскиот дом во Гевгелија изложба на скулптури од Слободан Милошески

Во Пионерскиот дом во Гевгелија изложба на скулптури од Слободан Милошески

Во Пионерскиот дом во Гевгелија, в петок со почеток од 19.30 часот ќе биде отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации“, од авторот Слободан Милошески. „Милошески со ова негово претставување го потврдува кинетизмот како тенденција во неговиот израз, но не само во формата туку и во уметничкиот, естетскиот,

„Рефлексија на диферентни модулации “, изложба на скулптури на Слободан Милошески

„Рефлексија на диферентни модулации “, изложба на скулптури на Слободан Милошески

Во Пионерскиот дом во Гевгелија, на 06декември (петок) со почеток од 19.30 часот ќе биде отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации“, од авторот Слободан Милошески. „Милошески со ова негово претставување го потврдува кинетизмот како тенденција во неговиот израз, но не само во формата туку и во