притисни ентер »

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина
Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ денеска ќе гостува во Приштина на седмиот по ред Интернационален театарски фестивал „Приштина 2023“ што се одржува од 22 до 28 мај. Во Приштина, претставата ќе ја има својата 15 изведба. Од Драмски соопштуваат дека освен актерите на театарот, на фестивалот ќе учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција,

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ гостува во Приштина Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ денеска ќе гостува во Приштина на седмиот по ред Интернационален театарски фестивал „Приштина 2023“ што се одржува од 22 до 28 мај. Во Приштина, претставата ќе ја има својата 15 изведба. Од Драмски соопштуваат дека освен актерите на театарот,

Драмски театар гостува во Приштина

Драмски театар гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови) на Данкан Макмилан е напишан во 2011 година

Драмски театар Скопје гостува во Приштина

Драмски театар Скопје гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови) на Данкан Макмилан е напишан во 2011 година

Драмски театар Скопје утре гостува во Приштина

Драмски театар Скопје утре гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови) на Данкан Макмилан е напишан во 2011 година

Драмски театар Скопје гостува во Приштина

Драмски театар Скопје гостува во Приштина

Драмски театар Скопје гостува во Приштина Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови)

„Диши“ на Драмски на Интернационален театарски фестивал во Приштина

„Диши“ на Драмски на Интернационален театарски фестивал во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови) на Данкан Макмилан е напишан во 2011 година

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре гостува во Приштина

Драмски театар Скопје со претставата „Диши“ утре ќе гостува во Приштина. На седмиот по ред Интернационален театарски фестивал Приштина 2023 што се одржува од 22 до 28 мај, освен актерите на Драмски, учествуваат ансамбли од театри од Шпанија, Турција, Хрватска, Албанија и Косово. Текстот „Диши“ (Бели дробови) на Данкан Макмилан е напишан во 2011 година