притисни ентер »

Патните листови за влез во земјава ќе чинат 30 евра и ќе бидат само за во еден правец
Патните листови за влез во земјава ќе чинат 30 евра и ќе бидат само за во еден правец

Патните листови за влез во земјава ќе чинат 30 евра и ќе бидат само за во еден правец

Според објавите на официјалните фејсбук-страници на дел од македонските амбасади во европските држави, патниот лист ќе биде наменет само за патување во еден правец – од странска држава кон Северна Македонија. Тоа значи дека македонските државјани со овој документ ќе може да патуваат едиствено до С Македонија каде што потоа би аплицирале за издавање

Граѓаните за да се вратат во државава со стар пасош ќе плаќаат по 30 евра за патен лист

Граѓаните за да се вратат во државава со стар пасош ќе плаќаат по 30 евра за патен лист

Граѓаните што ќе сакаат да се вратат во државата, а се затекнати во странство со стар пасош, односно без „северна“, ќе може да го сторат тоа со патен лист што ќе го извадат во дипломатско-конзуларните претставништва на Министерството за надворешни работи. Ова деновиве го потврди и првиот човек во Министерството за надворешни работи. Но, на фејсбук-страницата

Граѓаните затекнати во странство со неважечки пасош може да се вратат со патен лист кој чини 30 евра

Граѓаните затекнати во странство со неважечки пасош може да се вратат со патен лист кој чини 30 евра

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон на нивните официјални фејсбук страници објавија инструкции за државјаните на Република Македонија кои престојуваат во странска држава и кои до 12 февруари 2024 година се уште немаат извадено нов пасош, а имаат намера да аплицираат за издавање на пасоши во РС Македонија, дека можат да се вратат во земјата

30 евра за патниот лист за да се вратите во Македонија со пасош без „Северна“

30 евра за патниот лист за да се вратите во Македонија со пасош без „Северна“

Од Министерството за надворешни работи (МНР) пред неколку дена информираа дека граѓаните кои се во странство со пасош со старото име, по 12. февруари ќе можат да се вратат во земјава со патни листови кои ќе се издават во дипломатско-конзуларните преставништа на Македонија низ светот, ама не кажаа дека тие ќе чинат 30 евра, и дека граѓаните ќе треба

Патниот лист  чини 30 евра и важи 30 дена, информираат од македонските амбасади во Германија и Британија

Патниот лист чини 30 евра и важи 30 дена, информираат од македонските амбасади во Германија и Британија

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон на своите официјални фејсбук-страници објавија инструкции за државјаните на Македонија што престојуваат во странска држава и кои до 12 февруари 2024 година сѐ уште немаат извадено нов пасош, а имаат намера да аплицираат за издавање пасоши во Македонија, дека можат да се вратат во земјата со патен лист што

Од утре 30 евра ако сакате да се вратите во Македонија со стар пасош

Од утре 30 евра ако сакате да се вратите во Македонија со стар пасош

Граѓаните кои ќе сакаат да се вратат во државата а се затекнати во странство со стар пасош односно без „северна“ ќе можат да го сторат тоа со патен лист кој ќе го извадат во дипломатско-конзуларните претставништва на Министерството за надворешни работи. Ова деновиве го потврди и првиот човек во министерството за надворешни работи. Но на фејсбук страната

ПАТНИОТ ЛИСТ ЌЕ ЧИНИ 30 ЕВРА Секој ден извираат нови трошоци поврзани со личните документи

ПАТНИОТ ЛИСТ ЌЕ ЧИНИ 30 ЕВРА Секој ден извираат нови трошоци поврзани со личните документи

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон на нивните официјални фејсбук страници објавија инструкции за државјаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странска држава и кои до 12 февруари 2024 година сѐ уште немаат извадено нов пасош, а имаат намера да аплицираат за издавање пасоши во Македонија, дека можат да се вратат во земјата

По 30 евра ќе плаќаат граѓаните за патен лист, за да се вратат дома со стар пасош

По 30 евра ќе плаќаат граѓаните за патен лист, за да се вратат дома со стар пасош

Граѓаните кои ќе сакаат да се вратат во државата а се затекнати во странство со стар пасош односно без „северна“ ќе можат да го сторат тоа со патен лист кој ќе го извадат во дипломатско-конзуларните претставништва на Министерството за надворешни работи. Ова деновиве го потврди и првиот човек во министерството за надворешни работи. Но на фејсбук страната

По 30 евра ќе плаќаат граѓаните за патен лист, за да  се вратат дома со стар пасош

По 30 евра ќе плаќаат граѓаните за патен лист, за да се вратат дома со стар пасош

Граѓаните кои ќе сакаат да се вратат во државата а се затекнати во странство со стар пасош односно без „северна“ ќе можат да го сторат тоа со патен лист кој ќе го извадат во дипломатско-конзуларните претставништва на Министерството за надворешни работи. Ова деновиве го потврди и првиот човек во министерството за надворешни работи. Но на фејсбук страната

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон: Патниот лист е со важност од 30 дена, чини 30 евра на трошок на граѓаните

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон: Патниот лист е со важност од 30 дена, чини 30 евра на трошок на граѓаните

Македонските амбасади во Берлин и во Лондон на нивните официјални фејсбук страници објавија инструкции за државјаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странска држава и кои до 12 февруари 2024 година се уште немаат извадено нов пасош, а имаат намера да аплицираат за издавање на пасоши во РС Македонија, дека можат да се вратат во