притисни ентер »

Новиот авион на Airbus изгледа како да е од научно-фантастичен филм
Новиот авион на Airbus изгледа како да е од научно-фантастичен филм

Новиот авион на Airbus изгледа како да е од научно-фантастичен филм

Компанијата Airbus претстави нов модел на авион кој изглед како да е излезен од научно-фантастичен филм. Станува збор за моделот Maveric, претставен на Саемот за авијација во Сингапур. Со новиот дизајн Airbus настојува да се оддалечи од долгогодишната традиција трупот на авионот да биде во облик на цевка. Моделот е во почетна фаза на развој и е според

Дали ова летало може да биде патничкиот авион на иднината?

Дали ова летало може да биде патничкиот авион на иднината?

Share Tweet Share Share Email Comments Футуристичкиот модел кој го претстави компанијата Ербас се верува дека може да биде иднината на дизајнот на патничките авиони. Моделот Маверик на Ербас, претставен на Саемот на авијацијата во Сингапур, со новиот дизајн се обидува да ѝ пркоси на долгогодишната традиција трупот на авионот да биде во облик на цевка

Airbus го престави авион на иднината: Губење време или нова реалност?

Airbus го престави авион на иднината: Губење време или нова реалност?

Компанијата " Airbus " претставила модел за кој се верува дека е можеби иднината на дизајнот на патничките авиони. Моделот "Маверик", е претставен на Сингапурскиот саем за авијација, а со новиот дизајн " Airbus " настојува да ја избегне дологодишната традиција трупот на авионот да биде во облик на цевка. Моделот, кој е во почетните фази на развој,

ОД НАУЧНА ФАНТАСТИКА ДО РЕАЛНОСТ: Airbus го претстави авионот на иднината

ОД НАУЧНА ФАНТАСТИКА ДО РЕАЛНОСТ: Airbus го претстави авионот на иднината

Европскиот производител на авиони Airbus го претстави моделот за кој верува дека може да биде дизајн на иднината на патничките авиони. Моделот Maveric, претствавен е во вторникот на Сингапурскиот саем на авијација 2020 година. Новиот дизајн се обидува да се cпрoтивcтaви на долгата традиција каде тpyпoт е во форма на цевка. Моделот одразува како би

АВИОНОТ НА ИДНИНАТА: „Ербас“ направи револуција кај патничките авиони

АВИОНОТ НА ИДНИНАТА: „Ербас“ направи револуција кај патничките авиони

Ербас го претстави моделот Маверик, за кој смета дека може да биде иднината на дизајнот на патнички авиони. Моделот Маверик беше откриен на авијациското шоу во Сингапур. Loading... Со својот нов дизајн, Ербас се обидува да се спротивстави на долгата традиција на форма на авиони како цевка. Зошто се затемнува внатрешноста на авионот при полетувањето

Авионот на иднината – губење време или нова реалност?

Авионот на иднината – губење време или нова реалност?

Компанијата Ербас претстави модел за кој верува дека може да биде иднината на дизајнот на патничките авиони. Компанијата Ербас претстави модел за кој верува дека може да биде иднината на дизајнот на патничките авиони. Моделот маверикна Ербас, претставен на Саемот на авијацијата во Сингапур, со новиот дизајн се обидува да ѝ пркоси на долгогодишната

Авион на иднината - Губење време или нова реалност?

Авион на иднината - Губење време или нова реалност?

Компанијата "Airbus" претставила модел за кој се верува дека е можеби иднината на дизајнот на патничките авиони. Моделот "Маверик", е претставен на Сингапурскиот саем за авијација, а со новиот дизајн "Airbus" настојува да ја избегне дологодишната традиција трупот на авионот да биде во облик на цевка. Моделот, кој е во почетните фази на развој, одразува

Airbus го претстави авионот на иднината

Airbus го претстави авионот на иднината

Европскиот производител на авиони Airbus го претстави моделот за кој верува дека може да биде дизајн на иднината на патничките авиони. Моделот Maveric, претствавен е во вторникот на Сингапурскиот саем на авијација 2020 година. Новиот дизајн се обидува да се спротивстави на долгата традиција каде трупот е во форма на цевка.  Моделот одразува како би

MAVERIC- иднината на патничкиот транспорт

MAVERIC- иднината на патничкиот транспорт

Airbus се пофали со својот проект MAVERIC, футуристичко летало со подобрена ефикасност на гориво и удобност на патниците. Иако летало со сличен дизајн подолго време е во воена употреба (Northrop Grumman B-2 Spirit Stealth Bomber), комерцијалната авиокомпанија вели дека овој конкретен дизајн би можел да ја подобри економијата на гориво за 20 проценти,