притисни ентер »

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање
Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Како и повеќето европски лиги и Првата лига на Македонија ќе го доживее својот крај на фудбалскиот терен, откако клубовите се решија на „втората“ варијанта за продолжување на шампионатот по предлогот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ). По претставувањето на трите сценарија за крај на сезоната, клубовите се решија да се доиграат преостанатите

ФФМ, меѓу здравјето на фудбалерите и клупските интереси

ФФМ, меѓу здравјето на фудбалерите и клупските интереси

На вториот состанок на прволигашите, раководството на ФФМ, излезе со 3 предлози како да заврши тековното првенство. Не беше јасно присуството на епидемиологот др. Жарко Караџовски, кој не даде конкретен одговор кога клубовите може да започнат со колективни тренинзи! Тој потецирал дека е невозможно да се одговори имајќи ја во предвид актуелната состојба

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија денес на средбата со претставници на клубовите од Првата лига, на која присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски предложи три можни сценарија за завршување на првенството. Во продолжение трите можни сценарија за завршување на натпреварувачката

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Како и повеќето европски лиги и Првата лига на Македонија ќе го доживее својот крај на фудбалскиот терен, откако клубовите се решија на „втората“ варијанта за продолжување на шампионатот по предлогот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ). По претставувањето на трите сценарија за крај на сезоната, клубовите се решија да се доиграат преостанатите

Прволигашите се одлучија – рестарт на 14 или 17 јуни!

Прволигашите се одлучија – рестарт на 14 или 17 јуни!

Одигрување на четирите преостанати кола од третиот круг, а потоа преминување на одигрување на плеј – оф (првите шест екипи по завршување на третиот круг). Првопласираните три екипи по крајот од плеј-офот се стекнуваат со право на учество во УЕФА европските натпреварувања. Плеј-аут (последно пласираните четири екипи по завршување на третиот круг) БЕЗ

ФФМ нуди три сценариа на клубовите од ПМФЛ – но кое ќе биде прифатено

ФФМ нуди три сценариа на клубовите од ПМФЛ – но кое ќе биде прифатено

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија во „Куќа на фудбалот“ одржа состанок со претставници на клубовите од Прва МФЛ. На средбата присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски. Првиот дел од состанокот беше посветен на план на мерки и процедури.PDF „CoVid-19“ за продолжување

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија денес на средбата со претставници на клубовите од Првата лига, на која присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски предложи три можни сценарија за завршување на првенството. Во продолжение трите можни сценарија за завршување на натпреварувачката

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Како што дознава СПОРТМЕДИА, се чини дека фудбал, оној прволигашки, сепак ќе се игра. Имено клубовите попладнево го изгласале второто сценарио предложено од ФФМ, а тоа е: –  Одигрување на четирите преостанати кола од третиот круг, а потоа преминување на одигрување на плеј – оф (првите шест екипи по завршување на третиот круг). Првопласираните три екипи

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Како што дознава СПОРТМЕДИА, се чини дека фудбал, оној прволигашки, сепак ќе се игра. Имено клубовите попладнево го изгласале второто сценарио предложено од ФФМ, а тоа е: –  Одигрување на четирите преостанати кола од третиот круг, а потоа преминување на одигрување на плеј – оф (првите шест екипи по завршување на третиот круг). Првопласираните три екипи

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

Не беше јасно беше зошто е присутен и епидемиологот др. Жарко Караџовски, кој што не даде конкретен одговор на прашањето, кога клубовите може да започнат со колективни тренинзи!? Тој нагласил дека во моментов на тоа е невозможно да се одговори имајќи ја во предвид актуелната состојба и секојдневниот број на заболени од Ковид-19 во државата. Истовремено др