притисни ентер »

Јавниот збор како јавен срам
Јавниот збор како јавен срам

Јавниот збор како јавен срам

Во нашата апсолутна анонимност меѓу современите држави (не само) на планот на културните, научните, образовните, спортските и други постигнувања, во оваа технолошка и AI ера единствениот канал на комуникација со светот ни преостана само живиот збор, зборот на оние официјални личности избрани (или „избрани“, како сакате) да ја претставуваат земјата,