притисни ентер »

Група истражувачи открија кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот
Група истражувачи открија кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот

Група истражувачи открија кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот

И покрај знаците дека животот се враќа во нормала, коронавирусoт не заминува. Надлежните налагаат носење на заштитни маски при секое излегување од дома, и оваа, веќе, навика не знаеме уште колку долго ќе биде дел од нашите животи. Полемики околу заштитните маски и кој од нив се најефикасни слушаме секојдневно. Дали се тоа хируршките, памучните..   Затоа

Конечно е откриено: Кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот?

Конечно е откриено: Кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот?

И покрај знаците дека животот се враќа во нормала, коронавирусoт не заминува. Надлежните налагаат носење на заштитни маски при секое излегување од дома, и оваа, веќе, навика не знаеме уште колку долго ќе биде дел од нашите животи. Полемики околу заштитните маски и кој од нив се најефикасни слушаме секојдневно. Дали се тоа хируршките, памучните..   Затоа

Конечно е откриено: Кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот?

Конечно е откриено: Кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот?

Конечно е откриено: Кои маски се најефикасни, а кои се бескорисни во заштитата од коронавирусот? И покрај знаците дека животот се враќа во нормала, коронавирусoт не заминува. Надлежните налагаат носење на заштитни маски при секое излегување од дома, и оваа, веќе, навика не знаеме уште колку долго ќе биде дел од нашите животи. Полемики околу заштитните

Научниците открија кои маски се најбезбедни

Научниците открија кои маски се најбезбедни

Тим истражувачи од Катедрата за физика при Универзитетот Дјук во САД, направија експеримент за да ја тестираат ефективноста на различни типови маски. Еден од авторите на студијата излезе со идеја кога му помагаше на локалното здружение да купи маски на големо за локалната заедница. Професорот сакаше да биде сигурен дека здружението ќе купи маски кои

Научници тестираа маски, откриено кои се најмалку ефикасни | Видео

Научници тестираа маски, откриено кои се најмалку ефикасни | Видео

Коронавирусот, непотребно е да се каже, не оди никаде. Бројот на нови случаи на глобално ниво беше во пораст до крајот на минатиот месец, а бројот на дневни смртни случаи, по драстичен пад од крајот на април, повторно драматично се зголемува. Бројот на потврдени случаи од почетокот на пандемијата надмина 20 милиони, повеќе од 6 милиони случаи на коронавирус

Научници тестираа маски, откриено кои се најмалку ефикасни

Научници тестираа маски, откриено кои се најмалку ефикасни

Коронавирусот, непотребно е да се каже, не оди никаде. Бројот на нови случаи на глобално ниво беше во пораст до крајот на минатиот месец, а бројот на дневни смртни случаи, по драстичен пад од крајот на април, повторно драматично се зголемува. Бројот на потврдени случаи од почетокот на пандемијата надмина 20 милиони, повеќе од 6 милиони случаи на коронавирус

Научниците ги тестирале заштитините маски , се знае кои се најефикасни

Научниците ги тестирале заштитините маски , се знае кои се најефикасни

Бројот на потврдени случаи од почетокот на пандемијата надмина 20 милиони, повеќе од 6 милиони случаи на коронавирус сè уште се активни, а повеќе од 734 илјади луѓе починаа. Но, враќањето во целосен карантин е малку веројатно, ниту во САД, ниту во други земји. Во исто време, маските се, и покрај нерационалниот отпор и дезинформациите што се шират околу

Американски научници открија кои маски се најмалку ефикасни

Американски научници открија кои маски се најмалку ефикасни

Коронавирусот, непотребно е да се каже, не оди никаде. Бројот на нови случаи на глобално ниво беше во пораст до крајот на минатиот месец, а бројот на дневни смртни случаи, по драстичен пад од крајот на април, повторно драматично се зголемува. Бројот на потврдени случаи од почетокот на пандемијата надмина 20 милиони, повеќе од 6 милиони случаи на коронавирус

Научниците ги тестирале заштитините маски: Откриено кои се најефикасни против корона вирусот!

Научниците ги тестирале заштитините маски: Откриено кои се најефикасни против корона вирусот!

„Сакаме да потенцираме дека навистина ги охрабруваме луѓето да носат маски, но сакаме тие да носат маски кои навистина функционираат“, заклучил Фишер. Коронавирусот, непотребно е да се каже, не отиде никаде. Бројот на нови случаи на глобално ниво е во пораст од крајот на минатиот месец, а бројот на дневни смртни случаи, по драстичен пад од крајот на

Кои маски се најмалку ефикасни: Истражувачи создадоа тест за утврдување на нивното ниво на заштита

Кои маски се најмалку ефикасни: Истражувачи создадоа тест за утврдување на нивното ниво на заштита

И покрај знаците дека животот се враќа во нормала, коронавирусoт не заминува. Надлежните налагаат носење на заштитни маски при секое излегување од дома, и оваа, веќе, навика не знаеме уште колку долго ќе биде дел од нашите животи. Полемики околу заштитните маски и кој од нив се најефикасни слушаме секојдневно. Дали се тоа хируршките, памучните.. Затоа