притисни ентер »

Не е ниту Ноле ниту Федерер: Кумот на Брена и Боба има најмногу заработено од тенисот и од бизнис
Не е ниту Ноле ниту Федерер: Кумот на Брена и Боба има најмногу заработено од тенисот и од бизнис

Не е ниту Ноле ниту Федерер: Кумот на Брена и Боба има најмногу заработено од тенисот и од бизнис

Фановите на тенисот сигурно мислат дека Новак Ѓоковиќ, Роже Федерер или пак Рафаел Надал имаат најмногу заработено.Тоа не воопшто бидејќи еден од најбогатите тенисери доаѓа од Романија. Да, од Романија, иако оваа земја никогаш не дала големи тенисери. Еден од нив Јон Циријак кој играше тенис во шеестетите и седумдесеттите години. Иако никогаш не направи

Кумот на Брена и Боба има 35 деца ѝ е најбогатиот спортист во светот

Кумот на Брена и Боба има 35 деца ѝ е најбогатиот спортист во светот

Романецот Јон Цирјак, се смета за најбогатиот спортист на сите времиња, чија заработка се проценува на 2 милијарди долари. Тој е единственот поранешен спортист кој се нашол на листата на милијардери и е најбогатиот човек во светот на спортот на сите времиња. Цирјак кој на овие простори е познат по тоа што е кум на српската пејачка Лепа Брена и нејзиниот

Кумот на Брена и Боба има 35 деца ѝ е најбогатиот спортист во светот

Кумот на Брена и Боба има 35 деца ѝ е најбогатиот спортист во светот

Романецот Јон Цирјак се смета за најбогатиот спортист на сите времиња, чија заработка се проценува на 2 милијарди долари. Тој е единственот поранешен спортист кој се нашол на листата на милијардери и е најбогатиот човек во светот на спортот на сите времиња. Цирјак, кој на овие простори е познат по тоа што е кум на српската пејачка Лепа Брена и нејзиниот

Има 35 деца и милијарди: Кумот на Брена и Боба е најбогат спортист во светот

Има 35 деца и милијарди: Кумот на Брена и Боба е најбогат спортист во светот

Богатството на поранешниот романски тенисер Јон Цирјак, на Балканот познат како кумот на Лепа Брена и Боба Живојиновиќ, њ проценето на два милијарди долари. Тој е единствениот поранешен спортист кој стигнал на листата на милијардери, што го прави најбогат човек од светот на спортот на сите времиња. За споредба, Роже Федерер кој е втор на листата на