притисни ентер »

Пита со сирење што лесно се приготвува, а вкусот е фантастичен
Пита со сирење што лесно се приготвува, а вкусот е фантастичен

Пита со сирење што лесно се приготвува, а вкусот е фантастичен

Оваа совршена пита од готови кори се приготвува за миг. Идеална е кога немате многу време, па сакате да направите нешто набрзина. Состојки: 500 г готови кори 3 јајца (за премачкување) 1 лажиче сол 1 чаша масло (од 200 мл) 1 чаша јогурт (од 200 мл) прашок за печиво половина чаша брашно 500 г свежо сирење 1 јајце половина лажица сол Приготвување: Измешајте

МОЈАТА ПИТА СПАНАЌ…Ова е совршен рецепт за почетници кој доби најдобри оценки од сите што ја пробаа

МОЈАТА ПИТА СПАНАЌ…Ова е совршен рецепт за почетници кој доби најдобри оценки од сите што ја пробаа

Драги мои следбеници, денес ќе споделам со вас вкусен, практичен рецепт за пита со спанаќ. Ова е многу лесен рецепт, а питата е толку многу вкусна, а сите што ја пробаа ја оценија со 10. запишете си го рецептов и сочувајте си го. Еве што ви е потребно: ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (се користи чаша од 200 мл): 1 чаша млако млеко 1 чаша млака вода 1 лажичка шеќер

Пита со сирење што лесно се приготвува, а вкусот е фантастичен: Подобра е од купечката!

Пита со сирење што лесно се приготвува, а вкусот е фантастичен: Подобра е од купечката!

Оваа совршена пита од готови кори се приготвува за миг. Идеална е кога немате многу време, па сакате да направите нешто набрзина. Состојки: 500 г готови кори 3 јајца (за премачкување) 1 лажиче сол 1 чаша масло (од 200 мл) 1 чаша јогурт (од 200 мл) прашок за печиво половина чаша брашно 500 г свежо сирење 1 јајце половина лажица сол Приготвување: Измешајте

Сеченица или лисната пита со сирење и нашата верзија за потеклото на името

Сеченица или лисната пита со сирење и нашата верзија за потеклото на името

Оваа пита на старински, традиционален начин, позната како сеченица, е дело на нашата читателка Љубица Мрчковска – Бубе, која сите заслуги за неа му ги препишува на рецептот на нејзината пријателка Вера Симовска. Сеченица е стара македонска пита која се развлекува, а потоа се сече и затоа го добила името „сеченица“. Така е официјалното објаснување.

Сеченица: Лисната погача со сирење

Сеченица: Лисната погача со сирење

Оваа пита на старински, традиционален начин, позната како сеченица, е дело на нашата читателка Љубица Мрчковска – Бубе, која сите заслуги за неа му ги препишува на рецептот на нејзината пријателка Вера Симовска. Сеченица е стара македонска пита која се развлекува, а потоа се сече и затоа го добила името „сеченица“. Така е официјалното објаснување.